to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:01 | 06.12.2021

Πολιτική

Αλ. Μεϊκόπουλος: Η 6η Δεκέμβρη χαραγμένη στη συλλογική μνήμη αυτής της χώρας

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, για την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Αναλυτικά ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δήλωσε:

«Η 6η Δεκεμβρίου του 2008 ήταν μία μέρα που έμεινε χαραγμένη στη συλλογική μνήμη αυτής της χώρας.

Μία μέρα που το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από ένοπλο αστυνομικό συντάραξε τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και έφερε στο προσκήνιο τις ανάγκες, τις αγωνίες και τα όνειρα μίας ολόκληρης γενιάς​.

Οι νέοι άνθρωποι, οι μαθητές, οι φοιτητές αντέδρασαν τότε και στοχοποιήθηκαν ευθέως, σε μία προσπάθεια κατάπνιξης της φωνής τους.

Σήμερα, η νεολαία ψάχνει και πάλι να βρει τη “φωνή” της, μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες της πανδημίας, μέσα στην έλλειψη των ενεργών πολιτικών, στην αυξανόμενη ανεργία, στην εργασιακή επισφάλεια, στην οικονομική αβεβαιότητα.

Οι κοινωνίες όμως προοδεύουν διαχρονικά μόνο όταν μάθουν να βασίζονται  στη νέα γενιά. Οι νέοι αυτού του τόπου, οι επιστήμονες, οι τεχνικοί, οι καλλιτέχνες, οι εργαζόμενοι και τα όνειρά τους είναι αυτά που μπορούν να δείξουν το δρόμο για την κοινωνική ανασυγκρότηση και την πραγματική κοινωνική πρόοδο.

Μόνο η ιστορία θα δείξει αν μάθαμε αυτό που μας δίδαξε η αποτρόπαιη δολοφονία του Αλέξη. Ότι οι νέοι είναι το παρόν και το μέλλον. Είναι η φυσική ροή και η εξέλιξη. Είναι η κοινωνική δύναμη που επιβάλλεται να ακουστεί και κανείς όσο και να το προσπαθήσει δεν μπορεί  να σταματήσει.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τη χώρα μας έναν τόπο ασφαλή για τους νέους μας. Έναν τόπο γνώσης, ειρήνης και ανάπτυξης, όπου θα μπορούν να ονειρεύονται, αλλά και να πραγματοποιούν. Να προοδεύουν και ζουν με αξιοπρέπεια και  δικαιοσύνη.

Μόνο έτσι δεν θα ξαναζήσουμε τον άδικο χαμό ενός παιδιού.

Μόνο έτσι θα τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)