to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 29.08.2013

Κοινωνία

Απάντηση Δ. Τρίμη στην επιστολή Θ. Φορτσάκη για το «ελληνικό BBC»

Επιστολή - απάντηση στην πρόσκληση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Θ. Φορτσάκη, σχετικά με τις διαδικασίες οργάνωσης της ΝΕΡΙΤ, έδωσε στη δημοσιότητα ο προεδρεύων του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης. Αναλυτικά η επιστολή:


Αξιότιμε κύριε καθηγητά και πρόεδρε του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ,

Θα ήταν αγενές να μην απαντήσω στην πρόσκλησή σας για έναν “επικοδομητικό διάλογο” περί των διαδικασιών στελέχωσης του δημοσιογραφικού προσωπικού της ΝΕΡΙΤ, στο πλαίσιο “της διαφάνειας και της αξιοκρατίας” και των “καινοτόμων και συμμετοχικών πρωτοβουλίων” σας.

Πέραν, όμως, από τα ωραία ακαδημαϊκά λόγια σας, νομίζω ότι δεν είναι φρόνιμο να αποφύγουμε το ουσιαστικό θέμα. Διότι, μου φαίνεται ότι εσείς και οι κυβερνητικοί παράγοντες -που σας τίμησαν με τη θέση σας στο Εποπτικό Συμβούλιο της Νέας ΕΡΤ- και εμείς στα σωματεία του τύπου, ζούμε σε μια άλλη χώρα. Φοβάμαι ότι λησμονείτε και πολιτεύεστε αμέριμνα σε ένα πεδίο που αναλαμβάνετε, ενώ έχει προϋπάρξει μια συνταγματική εκτροπή, όπως την έχουν χαρακτηρίσει πολλοί ομόλογοί σας νομικοί. Αν θυμάστε, ένα σκοταδιστικό πραξικόπημα πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου κατά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και  παραλίγο να πέσει η κυβέρνηση. Στρατός και ΜΑΤ έριχναν πομπούς της ΕΡΤ στα βουνά της χώρας, κατά παράβαση όχι μόνο των δημοκρατικών μας ιδεωδών, αλλά και των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έκτοτε η πολιτική των “ξαφνικών θανάτων” και οι θεσμικές εκτροπές συνεχίζονται καταστρέφοντας καθημερινά και σε όλο και μεγαλύτερη έκταση ό,τι έχει απομείνει από το λεγόμενο “κοινωνικό κράτος”.

Εν ολίγοις, κύριε Φορτσάκη, η υπόθεση της ΕΡΤ παραμένει ανοιχτή για τη Δικαιοσύνη, το Κοινοβούλιο και ολόκληρη την κοινωνία. Για μας η ΕΡΤ δεν έχει κλείσει. Παραμένει ζωντανή και προστατεύεται από τους ηρωϊκούς εργαζόμενούς της σε όλη την Ελλάδα και τα εκατομμύρια πολιτών που παρακολουθούν το καθημερινό τους πλήρες, ελεύθερο και ποιοτικό, όσο γίνεται, υπό τις παρούσες συνθήκες, πρόγραμμα.

Συνεπώς, θα ήταν τουλάχιστον αφελές από την πλευρά που βλέπουμε εμείς τα πράγματα, να κάνουμε ότι …δεν τρέχει και τίποτα να ανταλλάξουμε ιδέες μαζί σας για το “ελληνικό BBC”, ενώ ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι ακριβώς γίνεται στην μνημονιακή Ελλάδα, και οι υπουργοί, που σας διόρισαν, έχουν γίνει διεθνώς ρεζίλι.

Είμαι βέβαιος ότι στον επικοινωνιακό σχεδιασμό των πολιτικών σας προϊσταμένων έχει ήδη ετοιμαστεί η απάντηση στην δική μου θέση. Ότι, δηλαδή, είμαι αντιδημοκράτης, αρνούμαι το διάλογο και είμαι λαϊκιστής, δέσμιος της μίζερης αριστεράς και του φαύλου παρελθόντος! Σας συμβουλεύω, αν κάτι τέτοιο μου το επιτρέπετε, αυτές τις προετοιμασμένες ανοησίες των υπογείων του Μαξίμου και της Συγγρού, αφήστε να τις πουν οι ίδιοι οι εμπνευστές του σκοταδισμού και της κοινωνικής καταστροφής του λαού και του τόπου, όχι εσείς. Μην εκτεθείτε περισσότερο.

Υ.Γ. Εφόσον το επιθυμείτε, θα μου ήταν πολύ ευχάριστο, γνωρίζοντας το έργο και την επιστημοσύνη σας, να τα πούμε, εκτός του θεσμικού σας ρόλου, ως δημοκράτες και ενεργοί πολίτες που ενδιαφερόμαστε ουσιαστικά για την ανεξαρτησία και την δημοκρατική λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Δημήτρης Τρίμης

Προεδρεύων του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)