to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έπιασε πάτο ο Μωυσής

Ο Τσίπρας δείχνει τον δρόμο για την προοδευτική διακυβέρνηση


Με το «ο Τσίπρας μας έβαλε στα μνημόνια» και το «οι διασωληνωμένοι είναι το ίδιο εκτός και εντός ΜΕΘ», ο Μητσοτάκης το τερμάτισε σε δύο μόλις μέρες. Αλαλούμ πραγματικό στο Μαξίμου ΑΕ.
Η κυβέρνηση των «αρίστων» έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης. Οι επιστήμονες, οι γιατροί, τον κράζουν για τη δήλωσή του περί ΜΕΘ, η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια. Ο Μητσοτάκης με την ανερμάτιστη στάση του στη πανδημία κατάφερε να κάνει τη χώρα πρωταθλήτρια σε θανάτους  ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Αλλά και στην οικονομία έχουμε πρωτιές. Πρωταθλήτρια  η χώρα  στη τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη αλλά και στη καθήλωση του κατώτερου μισθού που είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από μία δεκαετία πριν.  Και όμως εδώ και κάποιους μήνες ο Μητσοτάκης "νικά την πανδημία" ενώ τελευταία δηλώνει πως  έχει νικήσει και την ακρίβεια. Σε δύο μέτωπα που με την πολιτική του έχει πάθει πανωλεθρία στη κοινωνία.  Μόνο που η πολιτική αυτή δεν είναι τυχαία. Ακολουθεί τις ντιρεκτίβες του σχεδίου Πισσαρίδη και του ΣΕΒ. Εχει λοιπόν στρατηγική ο Μωυσής. Μία στρατηγική που πλουτίζει τις ελίτ, τους χορηγούς του, τους λίγους και παράλληλα βάζει ταχύτατα στο περιθώριο μισθωτούς και  μικρομεσαίους .

Η κοινωνία βράζει, Η οργή ξεχειλίζει. Ομως ο Μητσοτάκης κρύβεται από την κοινωνία. Δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, τα περισσότερα συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν πολύ δουλειά. Άλλωστε σε αυτά τα μέσα προσφέρει νέο πακέτο, αλά λίστα Πέτσα, που ανέρχεται σε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για μηνύματα της πανδημίας που ως κοινωνικά πρέπει και είναι δωρεάν. Όχι, τσάμπα θα στηρίζουμε τον Μωυσή και θα τον αγιογραφούμε. Από δίπλα και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων που στις περισσότερες των περιπτώσεων διεκδικούν διδακτορικό σε στημένες δημοσκοπήσεις.

Η εξεταστική για την λίστα Πέτσα αποκάλυψε, παρά τις προσπάθειες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ότι το δίδυμο Πέτσα-Μητσοτάκη έδωσε εντολή στην αρμόδια εταιρία Initiative media σε ποια μέσα ενημέρωσης θα διοχετευθούν τα εκατομμύρια. Φυσικά στα αγαπημένα μέσα της κυβέρνησης. Παράλληλα αποκαλύφθηκε αυτό που για μήνες λέμε ότι το ΕΣΡ έκανε τα στραβά μάτια στην ασυδοσία των δημοσκόπων. Για θέματα που άπτονται της διοχέτευσης κρατικού χρήματος σε δημοσκοπικές εταιρίες ο πρωθυπουργός της Αυστρίας παραιτήθηκε και αποχώρησε από την πολιτική. Εδώ ο Μωυσής αυτοθαυμάζεται.

Ήρθε όμως η ώρα να φύγει. Ομως ο Μωυσής δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Τον λόγο πλέον τον έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Να μετατρέψει την οργή σε πολιτικά αποκρυσταλλώματα που θα τον ενισχύσουν και θα τον φέρουν πρώτο κόμμα και με διαφορά στις εκλογές με απλή αναλογική. Εξέλιξη-προϋπόθεση για την προοδευτική διακυβέρνηση. Το πως θα γίνει η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το δείχνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Κάθε μέρα μπροστά εκεί που ζει ο λαός, σε καθημερινή επαφή με την κοινωνία, με συναντήσεις με φορείς, με συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)