to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 05.12.2021

Πολιτική

Επιστολή Τομ. Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον πάπα Φραγκίσκο - Κινητοποίηση στο Μέγαρο Μουσικής

«Με συγκίνηση διαβάζουμε τις παρεμβάσεις σας για τους ευάλωτους της γης, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για το περιβάλλον, για την ειρήνη, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων», τονίζουν στην κοινή επιστολή τους προς τον πάπα Φραγκίσκο, ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση προς το Μέγαρο Μουσικής - Σε εξέλιξη και η κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας

Με αφορμή την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου, ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιούν την επιστολή τους προς τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Κοντά στο Μέγαρο Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαμαντοπούλου) βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και έχει αποκλείσει την πρόσβαση προς το Μέγαρο Μουσικής. 

Το παρών δίνουν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, και συγκεκριμένα ο Ν. Φίλης, η Θ. Φωτίου και ο Θ. Δρίτσας., καθώς επίσης και μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

(Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εδώ)

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει το Μέγαρο Μουσικής, όπου και τελείται Θεία Λειτουργία από τον πάπα Φραγκίσκο.

(EUROKINISSI)

Αναλυτικά η επιστολή: 

Αγιώτατε,

Με συγκίνηση διαβάζουμε τις παρεμβάσεις σας για τους ευάλωτους της γης, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για το περιβάλλον, για την ειρήνη, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

Με οργή και λύπη παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο μεταναστευτικό ζήτημα, απάνθρωπες συμπεριφορές εκ μέρους των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της ίδιας της Ε.Ε., που, με υποκρισία μιλάνε για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ευάλωτων και για αγώνα για την ειρήνη,  ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχουν σε πολεμικές συρράξεις και μεταχειρίζονται χωρίς έλεος ανθρώπους που δραπετεύουν από πολέμους, από την ξηρασία, από αυταρχικά καθεστώτα, από τη φτώχεια και την πείνα.


Από τον Ιούλιο του 2019 η επίσημη φωνή έχει αλλάξει και στην Ελλάδα. Από φάρος αλληλεγγύης η χώρα γίνεται ένας τόπος πόνου και βασάνων γι’ αυτούς που, ικέτες και δυστυχείς, περνούν τα σύνορά της ή αποβιβάζονται στις ακτές της. Συχνά δεν κατορθώνουν καν να αποβιβασθούν, γιατί επαναπροωθούνται στην Τουρκία με άσπλαχνο τρόπο ή, ακόμη χειρότερα, καταλήγουν στον βυθό της θάλασσας.

Οι ανοιχτές μας πόρτες έχουν μεταβληθεί σε ένα απροσπέλαστο τείχος που «προστατεύει» την Ευρώπη - φρούριο από ανυπεράσπιστους ανθρώπους, γυναίκες, άνδρες, μικρά παιδιά.

Όπως ίσως θα διαβάσατε στην επιστολή που σας απέστειλαν 36 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι λιγοστές δομές πρότυπο κλείνουν και όλες οι δομές υποδοχής μετατρέπονται σε κλειστού τύπου, δηλαδή φυλακές.

Αυτή τη στιγμή στις δομές «υποδοχής» άνθρωποι συχνά με τραύματα στο σώμα και σχεδόν πάντα στην ψυχή υποφέρουν την πείνα και το κρύο, χωρίς πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, εργασία, χωρίς μέλλον.

Η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με αύξηση των γυναικοκτονιών, των ρατσιστικών επιθέσεων, κατακόρυφη άνοδο της αστυνομικής βίας και δραματική μείωση της κοινωνικής προστασίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους η αλληλεγγύη και η προστασία σας προς τους πιο αδύναμους, είναι περισσότερο πολύτιμη και αναγκαία. Βρισκόμαστε στον ίδιο δρόμο της ισότητας και δικαιοσύνης. Δεν παραιτούμαστε, συνεχίζουμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)