to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 04.12.2021

Κοινωνία

Ο εφιάλτης γίνεται συνήθεια: Ακόμη 88 θάνατοι, αγγίζουν τους 700 οι διασωληνωμένοι - 2 ύποπτα κρούσματα «Όμικρον» στην Αθήνα

Αφόρητη η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω της νόσου Covid-19, καθώς οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας δεν καταγράφουν πτωτική πορεία


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 4/12, ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι πλέον 697 από 694 χθες. Το 61,5% είναι άνδρες, η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη, ενώ τo 80,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 555 (79,63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 142 (20,37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 455. Χθες είχαν ανακοινωθεί 422 εισαγωγές (ημερήσια μεταβολή: 7,82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 450 ασθενείς.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, άλλα 88 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.516 θάνατοι. Ωστόσο, συγκρίνοντας τα χθεσινά με τα σημερινά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει ότι 89 άνθρωποι (κι όχι 88) κατέληξαν μέσα στις τελευταίες 24ώρες. Το 95,4% του συνολικού αριθμού των θυμάτων είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.157, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 962.695, εκ των οποίων το 50,6% είναι άνδρες.

Η Αττική για άλλη μια ημέρα έρχεται πρώτη στον αριθμό των μολύνσεων με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί. Την ίδια ώρα, η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία εξαιτίας του υψηλού ποσοστού κρουσμάτων.

Δύο ύποπτα κρούσματα της «Όμικρον» στην Αθήνα

Στο μεταξύ, 2 νέα ύποπτα κρούσματα της «Όμικρον» στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζονται με την πρώτη μόλυνση, 44χρονου άνδρα, που επιβεβαιώθηκε πριν δύο μέρες στα Χανιά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι πρόκειται για «συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα».

Οι ασθενείς βρίσκονται σε καραντίνα, αφού βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, που έγιναν λόγω της προέλευσής του από τον αφρικανικό νότο, για να να διαπιστωθεί εάν προσβλήθηκαν από τη Β.1.1529.

Ο 44χρονος, μόνιμος κάτοικος Γιοχάνεσμπουργκ ο οποίος ήρθε για Χριστούγεννα στην Ελλάδα, παραμένει θετικός αφού εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς είναι εμβολιασμένος.

Θυμίζουμε ότι το ράπιντ τεστ στο οποίο υποβλήθηκε αρχικά στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» βγήκε αρνητικό, ωστόσο επειδή είχε ελαφρά συμπτώματα, έκανε μοριακό τεστ σε ιδιωτική κλινική που είχε θετική ένδειξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)