to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 03.12.2021

Πολιτική

«Πάσα» Άδωνι στους εργοδότες για απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων

«Μια επιχείρηση βασίμως μπορεί να υποστηρίξει ότι παθαίνει ζημία» αν ο εργαζόμενός της δεν είναι εμβολιασμένος, «καθώς και θα στερηθεί των υπηρεσιών του επί 14 ημέρες αν έρθει σε επαφή με κρούσμα, και θα πρέπει να τον πληρώνει», υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, δίνοντας γραμμή στους εργοδότες


(φωτ.: Γ. Κονταρίνης/Eurokinissi)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε στον ΑΝΤ1 αν με την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους εργοδότες να την χρησιμοποιήσουν για απολύσεις, και δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει τη μπάλα στους εργοδότες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης του «μη σώσουν και εμβολιαστούν», ύστερα από απανωτές πολιτικές κωλοτούμπες, όχι απλά υπερασπίζεται την απόφαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών υπό την απειλή προστίμου 100 ευρώ, αλλά έφτασε στο σημείο να κλείσει το μάτι στις απολύσεις όσων αρνηθούν να εμβολιαστούν:

«Δεν έχουμε ειδική διάταξη για τον Covid στο εργατικό μας δίκαιο» δήλωσε αρχικά. «Όμως» τόνισε, «το τι θα κάνει ένας εργοδότης ή τι θα κρίνει ένα δικαστήριο, εγώ δεν το γνωρίζω».

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι στην εργατική νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα μιας επιχείρησης για λόγους ανωτέρας βίας να απολύσει έναν εργαζόμενο. «Το αν οι λόγοι ανωτέρας βίας θα είναι η άρνησή του να εμβολιαστεί δεν θα κριθεί από εμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα κριθεί σε ένα δικαστήριο» είπε, σημειώνοντας πως γνωρίζει ότι ήδη έχουν γίνει τέτοιες απολύσεις και αντίστοιχα τέτοιου είδους προσφυγές, οπότε σύντομα θα υπάρξουν και οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις.

Πάντως, έσπευσε να δείξει ότι ο ίδιος το βρίσκει απολύτως λογικό να γίνουν τέτοιου είδους απολύσεις. «Αν είσαι ανεμβολίαστος και έρθεις σε επαφή με κρούσμα είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε 14 ημέρες καραντίνα και πρέπει να σε πληρώνει η επιχείρηση» είπε.

«Άρα μία επιχείρηση βασίμως μπορεί να υποστηρίξει ότι παθαίνει ζημία από το γεγονός ότι εσύ δεν έχεις εμβολιαστεί γιατί αναγκάζεται και να χάσει τον υπάλληλο της για 14 ημέρες και να τον πληρώνει κι από πάνω» πρόσθεσε,

«Άρα λοιπόν ναι, είναι πρόβλημα για μία επιχείρηση να έχει ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Και αυτό πρέπει κάθε εργαζόμενος να το λάβει σοβαρά υπόψη του» κατέληξε δίνοντας γραμμή στους εργοδότες.

Με πληροφορίες από Αυγήhttps://www.avgi.gr/koinonia/402417_kleinei-mati-stis-apolyseis-anemboliaston

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)