to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 03.12.2021

Κοινωνία

Mπράβοι διέκοψαν παράσταση του Χρ. Ζαραλίκου επειδή αναφέρθηκε στον Μαρινάκη - Οι αντιδράσεις

Στα σχετικά βίντεο εμφανίζονται μπράβοι να έχουν ανέβει στη σκηνή, μαζί και η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη, και η παράσταση του γνωστού κωμικού διακόπτεται - Αντίδραση από το κοινό - Σωρεία αντιδράσεων - «Προσχεδιασμένη η επίθεση», λέει ο Χρ. Ζαραλίκος


Η επίθεση ήταν στημένη, ήρθαν επί τούτου για να διακόψουν την παράσταση, επισημαίνει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μιλώντας στο avgi.gr, αναφερόμενος στην έφοδο που έκανε η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη μαζί με άλλα πέντε άτομα στη σκηνή του θεάτρου «Καρέζη».

Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός είχε σημειώσει το πρωί σε ανάρτησή του: «Στην χώρα που είσαι πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκη, μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια».

Για το συμβάν έχει σημειωθεί σωρεία αντιδράσεων, ιδίως στα social media καθώς για τα φιλοκυβερνητικά media είναι απλώς... Παρασκευή, ενώ ανακοινώσεις καταδίκης του γεγονότος έβγαλαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, το ΚΚΕ και άλλοι φορείς - διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Σε βίντεο που ανέβηκαν στο twitter φαίνεται η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη μαζί με μπράβους, όπως καταγγέλλει ο Χρ. Ζαραλίκος,  και να έχει διακόψει την παράσταση και να υπάρξουν διαπληκτισμοί.  Ο λόγος σύμφωνα με τις καταγγελίες ήταν ότι στην παράσταση υπήρχε αναφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη:

και από το ίδιο περιστατικό:

Για τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι απλώς... Παρασκευή

Δυστυχώς αναμενόμενα, να σημειώσουμε ότι στα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ η είδηση για την εισβολή μπράβων σε παράσταση είναι παντελώς εξαφανισμένη ή κάπου στα «ψιλά» των ιστοσελίδων τους. Στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπήρχε μόνο η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα, στο Πρώτο Θέμα δεν καταφέραμε να το εντοπίσουμε, στο in.gr του Ομίλου Μαρινάκη φυσικά και όχι, στο iefimerida επίσης είναι αδύνατο να βρεις την είδηση, οπως και στο liberal.gr. Φυσικά, σε όλα τα παραπάνω θα βρεις σε περίοπτη θέση το podcast με πολίτες που ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Σ. Αναγνωστοπούλου: Το λαλίστατο Υπουργείο πολιτισμού με τα άπειρα δελτία τύπου καθημερινά, τι γνώμη έχει γι’ αυτή την προσπάθεια λογοκρισίας με τόσο βίαιο τρόπο;

Τα όσα πρωτοφανή έλαβαν χώρα εχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης του Χρ. Ζαραλίκου, συνιστούν κατάφωρη προσβολή στην ίδια την δημοκρατία και την ελευθερία της τέχνης.

Ο πολιτισμός και η σάτιρα στη χώρα που κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης λογοκρίνεται και φιμώνεται από μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ και τηλεπερσόνες. Προπαγάνδα, λογοκρισία και εκφοβισμός, καταδίωξη στον κυβερνοχώρο, να πως μπορούμε να υποτάξουμε τον πληθυσμό σε έναν ενιαίο και μοναδικό τρόπο σκέψης. Φαίνεται πως οι τηλεοπτικές περσόνες μετατράπηκαν και αυτές σε χρήστες/ μπιστικούς αυτής της μορφής ελέγχου. Ο τρόπος αναμενόμενος, δοκιμασμένος από τα πιο σκοτεινά παραδείγματα της πρόσφατης ιστορίας, ο τραμπουκισμός. Τελειώσαμε με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά φαίνεται πως ζούμε πια, καθημερινά τη βία της λίστας Πέτσα, τους εκβιασμούς του Φουρθιώτη, τον σκουπιδοτενεκέ του τηλεοπτικού κατεστημένου. Έτσι από την χυδαιότητα και την προσβολή του τηλεοπτικού σχόλιου, περάσαμε και στην πράξη. Μάλλον το θράσος αυτό πηγάζει από τη σιγουριά της ατιμωρησίας, την αυταρχική αναδιάρθρωση των σχέσεων εξουσίας με επίκεντρο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τις εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης και τη στοχοποίηση των’’ αντιπάλων’’ κάθε είδους.

Θα υπάρξει παρέμβαση για την διενέργεια έρευνας για τα αίτια μιας τόσο σοβαρής αξιόποινης ενέργειας; Άραγε το λαλίστατο Υπουργείο πολιτισμού με τα άπειρα δελτία τύπου καθημερινά, τι γνώμη έχει γι’ αυτή την προσπάθεια λογοκρισίας με τόσο βίαιο τρόπο; Θα την καταδικάσει;

Δημ. Παπαδημούλης: Είμαστε με την ελευθερία του λόγου και του αντιλόγου

Είμαστε «με την ελευθερία του λόγου και του αντιλόγου. Με το δικαίωμα στην σάτιρα. Απέναντι στον ζόφο και την παρακμή! Η σιωπή και η συγκάλυψη μυρίζει φόβο και σκοπιμότητα και οδηγεί σε μια ανάπηρη Δημοκρατία!», σημειώνει σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σημειώνοντας και τα σχετικά hashtag στο Twitter #ζαραλικος  και #με_τον_ζαραλικο που δημιουργήθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης στον κωμικό.

 

Π. Σκουρολιάκος: Η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει

«Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου», τονίζει σε δήλωσή του για το θέμα οΑν. Τομεάρχη; Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρολιάκος.

Όπως επισημαίνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά την διάρκειά της μία παράσταση από «αγανακτισμένους πολίτες» και τηλεπερσόνες.

Αυτή την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει.

Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Καταδικάζει ο Οικονόμου

Με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε την παρεμπόδιση παράστασης χθες, σε θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει στην ανάρτησή του: «Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».

 

ΚΚΕ: Σημάδι τεράστιας σήψης και αυταρχισμού

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν "αγανακτισμένους" σε ρόλο "μπράβου", επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του, για τη διακοπή παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Μέρα25: Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι.

Η προκλητική διακοπή της σατιρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από αυτόκλητη ( ; ) ομάδα «υπερασπιστών Μαρινάκη» με επικεφαλής τηλεπερσόνα, δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας πρόχειρος Παναγιώταρος να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)