to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 02.12.2021

Πολιτική

Π. Πέρκα: Εν κρυπτώ αλλαγή σχεδιασμού στην επένδυση του Ελληνικού

«Στο δικό μας σχεδιασμό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη του πεζόδρομου που θα διευκόλυνε την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία. Μιλάμε δηλαδή για την αυτονόητη υποχρέωση προάσπισης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών στην παραλία», τόνισε η Π. Πέρκα, αν. τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε δήλωσή της


Δήλωση της Π. Πέρκα, αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας και βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Σας είχαμε πει ότι παρακολουθούμε στενά την επένδυση του Ελληνικού. Τα είπαμε και στο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, όπου αναδείχτηκε η διαφορετική προσέγγιση που έχουμε. Για εμάς το ζητούμενο είναι η προώθηση των επενδύσεων που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, ενισχύουν την πραγματική οικονομία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και σέβονται τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μας. Εσείς, όπως κυνικά παραδεχτήκατε είστε υπέρ των επενδυτών, και συμπληρώνουμε άνευ όρων και ορίων.

Οι προθέσεις σας είναι γνωστές, αλλά τώρα έρχεστε και επιβεβαιώνετε ακόμα και τα χειρότερα σενάρια. Προχωράτε σε ακόμα μια χαριστική ρύθμιση εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και των πολιτών. Σχεδιάζετε την κατάργηση του πεζόδρομου στην παραλία του Ελληνικού. Για να γίνει κατανοητό, μπροστά από τις κατοικίες, τις βίλες δηλαδή του συγκροτήματος, δεν θα υπάρχει πεζόδρομος και έτσι η πρόσβαση των πολιτών στην παραλία θα καταστεί από δύσκολη έως αδύνατη.

Στο δικό μας σχεδιασμό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη του πεζόδρομου που  θα διευκόλυνε την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία. Μιλάμε δηλαδή για την αυτονόητη υποχρέωση προάσπισης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών στην παραλία.  Λέτε ότι θα παραμείνει κοινόχρηστος ο χώρος. Κοινόχρηστος άραγε για ποιους; Υποθέτουμε ότι η πρόσβαση θα περιορίζεται σε λίγους, σε αυτούς που μένουν στις βίλες του συγκροτήματος. Μάλιστα επικαλείστε το επιχείρημα του θορύβου. Μα ο σχεδιασμός δεν προέβλεπε δρόμο με μέσα μεταφοράς, με κίνηση κτλ αλλά πεζόδρομο μόνο για την ελεύθερη και απρόσκοπτή πρόσβαση των πολιτών.

Ετοιμάζετε λοιπόν την τροποποίηση της ΚΥΑ πολεοδόμησης του Ελληνικού εν κρυπτώ, προωθείτε την άμεση έγκρισή της από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), προκειμένου στη συνέχεια να εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημοσίας Περιουσίας (ΚΣΔ).

Σας έχουμε πει αρκετές φορές ότι με το να είστε φιλικοί στους επενδυτές δεν σημαίνει ότι προωθείτε τις επενδύσεις, βασικό προαπαιτούμενο των οποίων είναι η ασφάλεια δικαίου. Αναλαμβάνετε το ρίσκο ακύρωσης της επένδυσης, με τέτοιες  χαριστικές τροποποιήσεις.

Θα βρείτε ολόκληρη την κοινωνία και εμάς απέναντι. Πάρτε πίσω τώρα την αλλαγή του σχεδιασμού και κάντε το καθήκον σας, δηλαδή  διασφαλίστε το δημόσιο συμφέρον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)