to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 02.12.2021

Αθλητισμός

Στο Σίδνεϊ ο τελικός του Μουντιάλ γυναικών 2023

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί από κοινού στην Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, θα αρχίσει στις 20 Ιουλίου 2023 στο Eden Park του Οκλαντ, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 20 Αυγούστου, στο Σίδνεϊ.


    Το Σίδνεϊ θα φιλοξενήσει 11 αγώνες του Μουντιάλ ποδοσφαίρου γυναικών του 2023, ενώ εννέα αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, μετά την μείωση του αριθμού των πόλεων διεξαγωγής των αναμετρήσεων για την κορυφαία διοργάνωση.

    Οι δύο χώρες επιλέχθηκαν τον Ιούνιο του 2020 για να φιλοξενήσουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με 32 ομάδες.

    Εκείνη την εποχή, οι διοργανωτές ήθελαν να... μοιράσουν τους αγώνες σε 13 στάδια και 12 πόλεις, αλλά μόνο εννέα πόλεις και δέκα στάδια, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Σίδνεϊ, θα φιλοξενήσουν τελικά τους αγώνες, όπως ανακοίνωσε σχετικά η FIFA.

    Τριάντα πέντε από τους 64 προγραμματισμένους αγώνες θα γίνουν στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Περθ, στο Μπρίσμπεϊν, στην Μελβούρνη, στην Αδελαΐδα και στο Σίδνεϊ, ενώ 29 αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην Νέα Ζηλανδία και ειδικότερα, στο Οκλαντ, στο Ντούνεντιν, στο Ουέλινγκτον και στο Χάμιλτον.

    Οι προημιτελικοί... χωρίζονται μεταξύ των δύο χωρών, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Stadium Australia και στο Eden Park.

    «Είναι μεγάλο προνόμιο για την Αυστραλία να φιλοξενεί 35 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, μιας αθλητικής διοργάνωσης, που θα ενισχύσει την αυξανόμενη φήμη μας, ως σημαντικός διοργανωτής εκδηλώσεων», δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Αθλητισμού, Ρίτσαρντ Κόλμπεκ, ενώ ο Νεοζηλανδός ομόλογος του, πρόσθεσε: «Η ομοιόμορφη κατανομή των αγώνων και των ομίλων με την Αυστραλία είναι πραγματικά συναρπαστική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)