to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 01.12.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνη επιλέγει να μην ενισχύσει το ΕΣ Υ- Δεν εξάντλησε τα όρια πειθούς στο εμβολιασμό

Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, εξέφρασε ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας το Action 24 και την εκπομπή Briefing


«Φοβάμαι ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους πολίτες άνω των 60 θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα και θα πολώσει την κατάσταση. Η κυβέρνηση δεν εξάντλησε τα όρια της πειθούς. Εχει πετάξει λευκή πετσέτα. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν προχωράει και βρίσκει ως μόνη λύση την υποχρεωτικότητα.. Θα μπορούσε να δώσει κίνητρα αντί για κυρώσεις. Χρειάζεται να γίνει εκστρατεία με κατ’ οίκον εμβολιασμούς», τόνισε.

«Στα σχολεία που είναι χώρος υπερμετάδοσης, δεν αραιώνει τους μαθητές στις τάξεις αλλά κάνει το αντίθετο. Πολίτες εξακολουθούν συνωστίζονται στα Μέσα μεταφοράς. Η κυβέρνηση δεν παίρνει όλα εκείνα τα αναγκαία παράλληλα μέτρα που να δείχνει ότι αντιλαμβάνεται ως συνολικό το πρόβλημα την μετάδοση του ιού και την προστασία της κοινωνίας», συμπλήρωσε. Οσον αφορά την υποχρεωτικότητα παρατήρησε: «Έχουμε μιλήσει για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού αλλά σε στοχευμένες επαγγελματικές κατηγορίες, η δραστηριότητα των οποίων έχουν ειδικό βάρος στην δημόσια υγεία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον προϋπολογισμό, υπογράμμισε: Η κυβέρνηση μειώνει κατά 820 εκ. ευρώ τις δαπάνες για την υγεία. Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες της πανδημίας, το πρώτιστο καθήκον είναι να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Αλλά δεν το βλέπουμε να γίνεται αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αντίθετα είδαμε πρόσφατα ότι οι ευρωβουλευτές να ψηφίζουν όχι στην άρση της πατέντας των εμβολίων. Δεν γίνεται κανένας λόγος για επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κέντρων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Δείτε την παρέμβαση του ΕΔΩ από 59’00 και 1.10’ 00’’

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)