to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 01.12.2021

Πολιτική

Σία Αναγνωστοπούλου: Ταξικό, τιμωρητικό και πάνω από όλα αναποτελεσματικό το πρόστιμο των 100 ευρώ

«Το μέτρο αυτό εξασφαλίζει ότι ο πιο εύπορος συνταξιούχος απλώς δεν θα πάει να κάνει ποτέ το εμβόλιο αφού θα έχει την οικονομική δυνατότητα να δίνει τα 100 ευρώ. Και αυτός που δεν έχει; Για ποιο λόγο η τιμωρία των 100 ευρώ;», σημείωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μιλώντας στο Kontra Channel


Καλεσμένη στην εκπομπή “Kontra 24” βρέθηκε χθες Τρίτη , η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.


Αναφορικά με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε: «Το μέτρο που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης είναι ταξικό, τιμωρητικό και πάνω από όλα αναποτελεσματικό. Όταν ξεχωρίζεις μία ηλικιακή ομάδα λέγοντας πως αυτοί φταίνε, δεν εξασφαλίζεις την ισονομία. Γιατί μας μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για πατριωτισμό. Ο πραγματικός πατριωτισμός θέλει πάνω από όλα να εξασφαλίζεται η ισονομία. Το μέτρο αυτό εξασφαλίζει ότι ο πιο εύπορος συνταξιούχος απλώς δεν θα πάει να κάνει ποτέ το εμβόλιο αφού θα έχει την οικονομική δυνατότητα να δίνει τα 100 ευρώ. Και αυτός που δεν έχει; Για ποιο λόγο η τιμωρία των 100 ευρώ; Είπε και ο κ. Μαραβέγιας –βουλευτής της ΝΔ-  ότι η Πορτογαλία έφτασε στο 90% του εμβολιασμού.

Μήπως κάτι έχουμε κάνει λάθος;  Μήπως στις άλλες χώρες οι κυβερνήσεις έκαναν κάτι σωστά σε σχέση με τον εμβολιασμό; Μήπως δούλεψαν αποτελεσματικά για ένα εμβόλιο που ένα μέρος της κοινωνίας έδειξε να φοβάται; Βγήκε ο πρωθυπουργός τον περασμένο Μάιο και κήρυξε λήξη της πανδημίας,  παρά το ότι οι γιατροί μας φώναζαν, ακόμα και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έλεγε ότι θα υπάρξει και νέο κύμα, τον ίδιο Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη επίσης.  Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους ηλικιωμένους απέναντι στους θανάτους».

Στη συνέχεια η βουλευτής τόνισε: «Μία κυβέρνηση, η πολιτική εξουσία και όλοι μας, πρώτα αναλογίζεται τις δικές της ευθύνες για να μπορέσει μετά και να εμπνεύσει και να ωθήσει την κοινωνία να ακολουθήσει μέτρα τα οποία δεν είναι εύκολα για πάρα πολλούς λόγους. Οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ τόσον καιρό πανηγύριζαν ότι όλα είναι καλά. Δεν αναλάμβαναν καμία ευθύνη. Το κράτος το ίδιο –για να μπορέσουν να έχουν σε αυτό εμπιστοσύνη οι πολίτες- δεν έχει εξασφαλίσει στοιχειωδώς μία πρωτοβάθμια δομή υγείας για να μην φτάνουν τελευταία στιγμή οι άνθρωποι στο νοσοκομείο. Έχουμε ένα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει παράγει έναν άλλο πολιτισμό σε αυτή τη χώρα –τους ευχαριστούμε γι αυτό- που αναγκάζεται να έχει ανθρώπους εκτός ΜΕΘ, διασωληνωμένους.

»Βγάζουν κραυγή αγωνίας από τα νοσοκομεία λέγοντας ότι διώχνουν ασθενείς και δεν μπορούν να χειρουργήσουν ασθενείς μη covid και περιστατικά που χρήζουν χειρουργείου. Βιώνουμε αυτή την πραγματικότητα και η κυβέρνηση δεν βγαίνει να πει το στοιχειώδες, ότι κάναμε λάθος στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πρέπει να στρίψουμε το τιμόνι πρώτα εμείς ως κυβέρνηση. Τώρα μας λέτε ότι φταίνε αυτοί που είναι πάνω από 60 ετών και δεν εμβολιάζονται αφού εμείς τα κάναμε μία χαρά. Αφήνετε χωρίς έλεγχο  τις εκκλησίες που είναι και τόπος συνάντησης των ηλικιωμένων, δεν τραβάτε το αυτί κανενός υπουργού σας για την τεράστια διασπορά στα ΜΜΜ. Στο πρώτο κύμα που είχαμε το lockdown, αναδείχθηκε ένας Μωυσής στην ελληνική κοινωνία. Όταν άρχισαν τα δύσκολα , εκεί όλη η ευθύνη έπεσε πάνω στην κοινωνία. Οι νέοι φταίνε, οι ηλικιωμένοι φταίνε. Και τώρα τα 100 ευρώ θα μειώσουν τους θανάτους. Η πανδημία είναι πόλεμος, θέλει ειδικούς χειρισμούς. Θα υπάρχει ένα ποσοστό που θα αρνείται, υπάρχει όμως και ένα  μεγάλο ποσοστό που φοβάται και αυτό χρειάζεται αλληλεγγύη».

Τέλος, η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε πως: «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς με δραματικό τρόπο, γιατί έχουμε πάρα πολλούς νεκρούς πια και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Επειδή η Δεξιά θεωρεί ότι όλα της ανήκουν, ακόμα και η πραγματικότητα , την οποία μπορεί και πληρώνει –βλέπε Λίστα Πέτσα- πρέπει να μιλήσουμε για την πραγματικότητα. Είναι απόλυτα αναγκαίο να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές σε ένα εθνικό σχέδιο, που δεν υπάρχει, μαζί με το ΕΣΥ. Επίσης για τους εμβολιασμούς πρέπει να γίνει μία σοβαρή καμπάνια ακόμα και τώρα. Μία καμπάνια αλληλεγγύης. Οι νεότεροι άνθρωποι επηρεάζουν τους μεγαλύτερους.  Άρα η στόχευση πρέπει να είναι πάντα στους πιο παραγωγικούς ανθρώπους. Η τιμωρία δεν προσφέρει τίποτα και ειδικά όταν είναι ταξική τιμωρία. Δεν θα γλιτώσει από τον θάνατο ο ηλικιωμένος πληρώνοντας ή δεν πληρώνοντας τιμωρητικά 100 ευρώ. Επίσης, τα περιφερειακά νοσοκομεία που  σηκώνουν τεράστιο βάρος  χρειάζονται ενίσχυση για να μην επιβαρύνουν και τα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας». ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)