to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 01.12.2021

Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση υγειονομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και τις προσλήψεις προσωπικού ζητούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία - Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στους δρόμους βρέθηκαν ξανά οι υγειονομικοί ζητώντας την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και προσλήψεις στα νοσοκομεία. Σήμερα Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας 08:00-15:00 στην Αττική. 

Από την πλατεία Μαβίλη ξεκίνησε η συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο OPEN «Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Κάθε μέρα έχουμε πάνω από 100 νεκρούς. Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε αυτή την κατάσταση. Πολλοί από τους ασθενείς αυτούς θα μπορούσαν να ζήσουν, αν ήταν καλύτερα οργανωμένο το σύστημα». 

Όπως σημειώνει, «ο μέσος μισθός των υγειονομικών είναι περίπου τα 900 ευρώ καθαρά. Έχουν προ πολλού περικοπεί τα δώρα των εορτών και το επίδομα αδείας. Αντί να αυξηθούν οι μισθοί, αντί να θεσμοθετηθεί υγειονομικό επίδομα σε μόνιμη βάση και όχι σε έκτακτη μορφή, χορηγείται ως έκτακτο βοήθημα 400- 600 ευρώ καθαρά τα οποία βαπτίζονται 900 ευρώ».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «παραπέμπεται στις καλένδες η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα», «πέρασαν 27 μήνες και η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει προκηρύξει ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού».

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Εξάλλου, η ΠΟΕΔΗΝ, σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης που είχε τον Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλυτικό υπόμνημα στο οποίο υπογραμμίζει πως «η Δημόσια Υγεία και Πρόνοια βρίσκονται στην “κόψη του ξυραφιού”».

«Οι απόψεις του Υπουργού Επικρατείας του πιο στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, είναι προσβλητικές και προκλητικές για τους Υγειονομικούς και τους Πολίτες» αναφέρει. «Σήμερα που δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, πολλοί χάνουν τη ζωή τους, έρχεται με δηλώσεις του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι η ανάπτυξη περισσότερων κλινών ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρα μας είναι πολυτέλεια. Η ανθρώπινη ζωή για τον κο Σκέρτσο είναι πολυτέλεια. Προέχει η ιδιωτικοποίηση του συστήματος και η περιστολή των Δημόσιων δαπανών για την Υγεία» καταγγέλλει.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην 3η και 4η ΥΠΕ πραγματοποίησαν εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 24ωρης πανυγειονομικής πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Αιτήματά τους είναι η ανάκληση των αναστολών εργασίας των υγειονομικών, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, η ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλαματα, η αύξηση και η επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος, οι αυξήσεις μισθών, το υγειονομικό επίδομα σε όλους τους υγειονομικούς και το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

(EUROKINISSI)

Πληροφορίες: Αυγή, ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)