to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:11 | 01.12.2021

Πολιτική

Η Χ. Καφαντάρη στην 143η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (ΙΡU), στη Μαδρίτη

Η Χαρά Καφαντάρη τοποθετήθηκε σε δύο συνεδριάσεις επιτροπών της 143ης συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Μαδρίτη, σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών και γυναικών, καθώς και σχετικά με τη Κλιματική Κρίση και την COP 26.


H Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δ΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας και α αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, συμμετείχε σε αντιπροσωπεία της Βουλής, στην 143η συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (ΙΡU), στη Μαδρίτη.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση από το 1889, είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός των Κοινοβουλίων των Κυρίαρχων Κρατών, έχει δε ως σκοπό  την προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, την υπεράσπιση της Ειρήνης και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, τη συνεργασία των λαών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν μεταξύ άλλων, η εδραίωση της Δημοκρατίας, η πανδημία covid19, τα δικαιώματα των Γυναικών και οι γυναικοκτονίες,  μέτρα για την προστασία των παιδιών από κακοποιήσεις και traffiking και βέβαια η Κλιματική Κρίση.

Στη Γενική Συνέλευση της ΙΡU εκφράσθηκε κλίμα Αλληλεγγύης προς τις χώρες της Αφρικής, σχετικά με τους εμβολιασμούς, καθώς αποσύρθηκαν ψηφίσματα, ώστε να περάσει το ψήφισμα για την Αφρική.

Η Χαρά Καφαντάρη τοποθετήθηκε σε δύο συνεδριάσεις  επιτροπών, σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών και γυναικών, καθώς και σχετικά με τη Κλιματική Κρίση και την COP 26.

H παγκόσμια συνεργασία, ο διακοινοβουλευτικός διάλογος και Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών, είναι σημαντικοί παράγοντες, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και κρίσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)