to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:51 | 30.11.2021

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Φτάνει πια η απαξίωση και η υποβάθμιση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου -Δραπετσώνας

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τις νέες ελλείψεις καθηγητών τρεις μήνες από την έναρξη των μαθημάτων.


Με κατάθεση αναφοράς  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, καλεί  την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να δώσει απαντήσεις στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σχετικά με τις απαράδεκτες νέες απώλειες διδακτικών ωρών από καθηγητές που δεν έχουν προσληφθεί στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Κι ενώ έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες από την έλλειψη καθηγητών που δεν τοποθετήθηκαν ποτέ στο σχολείο, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία επικαλείται τη νομιμότητα για τους άλλους, υπέγραψε νέες αποσπάσεις καθηγητών, άμεσα εκτελεστές, κατά παράβαση του άρθρου 31 του Ν. 3848/2010, «Απόφαση απόσπασης δεν εκτελείται πριν καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας από την οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός».

Η απαξίωση και η υποβάθμιση την δημόσιας εκπαίδευσης συνολικά και του Καλλιτεχνικού Σχολείου ειδικά, πρέπει να άμεσα να λάβει τέλος, καθώς η υπομονή των Γονέων έχει εξαντληθεί και δεν μπορεί να υπονομεύεται το μέλλον των μαθητών.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την Υπουργό

Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εξαιτίας της αδιαφορίας και της απαξίωσης των μαθητών της Β΄ Πειραιά από την κυβέρνηση» 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη το υπ. Αρ. 5/29-11-2021 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται τα εξής:

·         Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι αντί να έρθουν οι καθηγητές κατευθύνσεων χορού και κινηματογράφου, που εκκρεμεί η τοποθέτησή τους στο σχολείο μας εδώ και 3 μήνες, χάνουμε και τον καθηγητή Βιολογίας κ.Στεφανή, για τον οποίο ήρθε απόσπαση άμεσα εκτελεστή από τις 25 Νοεμβρίου 2021, ενώ.η αναπληρώτρια βιολόγος κ.Αρβανίτη, που είχε τοποθετηθεί στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, έχει πλέον τοποθετηθεί σε άλλο σχολείο.

·         Θεωρούμε απαράδεκτο αντί να καλυφθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στο σχολείο μας, να αυξάνονται! Τα όρια της υπομονής μας έχουν πλέον εξαντληθεί, καθώς βλέπουμε την συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου μας και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Επισυνάπτεται το υπ. Αρ.  5/29-11-2021 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)