to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:31 | 30.11.2021

Πολιτική

Στην Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας»

Οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν ως αναφορά την απόφαση της Γ.Σ. Ιατρών του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» σε σχέση με την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον  Υπουργό  Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου  σχετικά με την απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης των Ιατρών Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Το τελευταίο διάστημα, ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό κλινών, το Γ.Ν. «Ο Άγιος Ανδρέας» καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα μεγάλο αριθμό Covid περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ και εισάγονται κατά δεκάδες στην εφημερία. Οι Ιατροί καταγγέλλουν η ΜΕΘ Covid στήθηκε με πρόχειρο τρόπο και χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές για την ασφαλή λειτουργία της, ενώ οι συνάδελφοί τους που έχουν επιφορτιστεί με την λειτουργία της δεν επαρκούν για τον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών. Επιπλέον, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, με έναν απλό αναπνευστήρα και ένα monitor, είναι πλέον καθημερινότητα, ενώ με εντολή της διοίκησης  εφημερεύουν στην ΜΕΘ γιατροί άσχετων ειδικοτήτων χωρίς καμία εμπειρία από εντατική θεραπεία και διαχείριση διασωληνωμένων ασθενών.

Η άκρως επικίνδυνη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να κλείσει τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου και να αφήσει στην τύχη τους εκατοντάδες ασθενείς που είναι στις λίστες αναμονής για χειρουργική επέμβαση υποβαθμίζει συνολικά τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, συρικνώνει κρίσιμες λειτουργίες του και δια της ολισθήσεως το μετατρέπει σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)