to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 29.11.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Γιορτές με ταλαιπωρία - Ο δήμος Αθηναίων επέλεξε να αρχίσουν τα έργα στην Πανεπιστημίου χριστουγεννιάτικα

Προβληματισμός στους εμπόρους για την επιλογή του χρόνου έναρξης των έργων στο κέντρο της Αθήνας


Ο μεγάλος περίπατος, πήγε περίπατο και, πλέον, ο Κώστας Μπακογιάννης μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων αποφάσισε να αρχίσουν εργασίες για το νέο σχέδιό του – μετά το φιάσκο του πρώτου σχεδιασμού - για την διαπλάτυνση των πιο μεγάλων πεζοδρομίων της Αθήνας, αυτών της οδού Πανεπιστημίου.

ΕΡΓΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το πρώτο εργοτάξιο στήθηκε τα ξημερώματα μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα και με τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας να έχει κλείσει ολοκληρωτικά για να αρχίσουν τα έργα Μπακογιάννη.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν στο υπο-τμήμα Αμερικής - Ομήρου και στο τμήμα Ομήρου - Σίνα. Αφού ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα, θα παραδοθεί προς χρήση και οι εργασίες θα μεταφερθούν στο επόμενο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αφορά το πρώτο μέρος του έργου, προβλέπεται ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 4 μήνες.

Ήδη οι έμποροι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους με τον Νίκο Κογιουμτζή αντιπρόεδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αττικής να επισημαίνει στο STAR: «Ευελπιστούμε ότι θα έχει ληφθεί ειδική μέριμνα προκειμένου να μην υπάρκουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και στις εμπορικές επιχειρήσεις».

ΕΡΓΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η συνολική επιφάνεια του πρασίνου θα φθάσει τα 2.260 τ.μ., διαμορφωμένο σε μεγάλα γραμμικά παρτέρια.

Επίσης στα 167 υφιστάμενα πλατάνια και τις ακακίες θα προστεθούν ακόμη 83 πλατάνια, κατά μήκος του δρόμου και στη «σκιά» τους θα τοποθετηθούν δεκάδες υπαίθρια καθιστικά.

Ακόμη θα κατασκευαστούν πέντε δημόσιες κρήνες με πόσιμο νερό, με στόχο να περιοριστεί η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών, ενώ σ’ όλες τις διασταυρώσεις θα τοποθετηθούν ράμπες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)