to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να κάνουμε ό,τι πρέπει, για να προκάνουμε

Δύσκολοι καιροί για τον Μητσοτάκη. Αντέχει το βάρος της πανδημίας, το άχθος της ακρίβειας, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί τη φθορά της εικόνας του


Δύσκολοι καιροί για τον Μητσοτάκη. Οι μέρες της αφθονίας του, της άψογης εικόνας, της γεωμετρικής ρητορικής και της υψομετρικής αυτοπεποίθησης δεν είναι απλώς μετρημένες. Είναι τελειωμένες. Οριστικά και αμετάκλητα. Κι αυτό φαίνεται στον λόγο, στις κινήσεις, στα νεύρα, στην αστάθεια, στις πολιτικές κακοτεχνίες και τις φραστικές αντινομίες που τον χαρακτηρίζουν τον τελευταίο καιρό. Εσείς φέρατε τα Μνημόνια, έφτασε να πει στον Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θέλει να δει την άβυσσο που προετοίμασε. Η άβυσσος, όμως, τον βλέπει.

Δύσκολοι καιροί για τον Μητσοτάκη. Τον κατατρέχει η αποτυχία της πανδημίας, η ατέλειωτη ανθρώπινη αλυσίδα των θυμάτων, και καταφεύγει στη μαύρη κωμωδία μιας επιτυχίας που μόνο αυτός βλέπει και αναγνωρίζει. Επιδόσεις, συγκρίσεις και μέσοι όροι επιστρατεύονται για να κρύψουν ό,τι είναι αδύνατον πια να κρυφτεί: Το δράμα μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία. Την τραγωδία εκείνων που χάνονται χωρίς να έχουν τη βοήθεια που τους πρέπει. Τον αγώνα και την αγωνία όσων δίνουν τη μάχη κι έχουν ξεπεράσει πλέον τα όριά τους.

Δύσκολοι καιροί για τον Μητσοτάκη. Τον πολιορκεί το κύμα της ακρίβειας που εξανεμίζει εισοδήματα, αδειάζει ψυγεία, πνίγει επιχειρήσεις, σαρώνει βεβαιότητες, συσσωρεύει ανασφάλειες. Η μέθοδος δεν βλέπω, δεν ακούω, αρνούμαι την πραγματικότητα έρχεται πάλι να διαψεύσει με πλαστά στοιχεία και στατιστικές τη σκληρή εμπειρία. Στο θολωμένο του μυαλό όλα βαίνουν καλώς, το μέσο εισόδημα αυξάνεται, η καταναλωτική δαπάνη ανηφορίζει και το πρόβλημα είναι τα ΜΜΕ που λατρεύουν το θέμα της ακρίβειας. Και ο Τσίπρας. Πάντα.

Δύσκολοι καιροί για τον Μητσοτάκη. Αντέχει το βάρος της πανδημίας, το άχθος της ακρίβειας, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί τη φθορά της εικόνας του. Η φούσκα του, που δημοσία δαπάνη πήρε διαστάσεις Ηγέτη, είναι πλέον διάτρητη, ζαρώνει, γίνεται ανέκδοτο, σαρκασμός και καλαμπούρι. Τα σταφύλια της οργής σερβίρονται ήδη στο τραπέζι του. Κι αυτή τη φθορά, που καταγράφουν ακόμα και οι πιο φιλικές δημοσκοπήσεις και τα συγγενικά ΜΜΕ, γίνεται όλο και πιο φανερή μέσα στους κύκλους της εξουσίας και έξω από αυτή. Ενώ ο τρόπος που αντιδρά επιτείνει τη φθορά του.

Δύσκολοι καιροί για τον Μητσοτάκη. Τόσο δύσκολοι, ώστε να μπαίνει στην ημερήσια διάταξη, για τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως, τι πρέπει να γίνει για να μην προκαλέσει η πτώση του ανήκεστες βλάβες στη Δημοκρατία. Να μην πάρει κόσμο στον λαιμό του. Να εδραιωθεί η πεποίθηση ότι κανένα χάος δεν θα τον διαδεχτεί. Να ηττηθεί η μπακαλική της απαισιοδοξίας περί μη εναλλακτικής λύσης. Να προετοιμαστεί αποφασιστικά, και πειστικά, η επόμενη μέρα. Να κάνουμε ό,τι πρέπει, για να προκάνουμε...

_

Κεντρική εικόνα: Avgi.gr από INTIME NEWS

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)