to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:55 | 26.11.2021

Κοινωνία

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή του Τάκη Γεωργακόπουλου

Σε πείσμα των καιρών και του Γ. Πατούλη, απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία, με ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο Πνευμονολόγος, διευθυντής ΜΕΘ στο Γ.Ν. Πάτρας ''Άγιος Ανδρέας'' και πρώην Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο Τάκης Γεωργακόπουλος, είχε παραπεμφθεί το 2018-2019 επειδή, κατά την άποψη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α., ως Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ, έκανε έλεγχο στην συνταγογράφηση των γιατρών και ζητούσε ''έγγραφες εξηγήσεις'' όταν η αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ διαπίστωνε παρατυπίες κατά την συνταγογράφηση ή και παραβάσεις των διατάξεων του ΠΔ 121/2008 από τους γιατρούς κατά την σύνταξη συνταγής φαρμάκων.

Ο γιατρός Τάκης Γεωργακόπουλος, αν και ήταν μέλος του Ι.Σ. Πάτρας και το επίμαχο διάστημα Δεκέμβρης 2015- Ιούλιος 2019, ασκούσε Διοικητικό έργο και είχε και την θεσμοθετημένη ''αρμοδιότητα ελέγχου των υπηρεσιών υγείας'', ως αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ, ελέγχθηκε πειθαρχικά από τον Ι.Σ. Αθήνας χωρίς να υπάρχει καμία καταγγελία σε βάρος του και παρά το γεγονός ότι ο Ι.Σ. Πάτρας είχε ήδη λάβει απόφαση από τον Ιούλιο του 2018 πώς ''η άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε γιατρό που ασκεί καθήκοντα αντιπροέδρου Δημόσιου οργανισμού, εκφεύγει των αρμοδιοτήτων ενός Ιατρικού Συλλόγου, αφού αρμόδιος να τον ελέγξει είναι ο υπουργός'' και η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο.

Παρά ταύτα, ο Ι.Σ. Αθήνας με μία ρεβανσιστική απόφαση, επέμεινε -αν και αναρμόδιος- να τον παραπέμψει τον Σεπτέμβριο του 2019, για δεύτερη φορά (!) στο δικό του Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπου τελικά αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού, στις 25/11/2021.

Στην διαδικασία κατέθεσαν ως μάρτυρες μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης και ο Μ. Ψαλτάκος, μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ και πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αλλά ταυτόχρονα επιμένει να στηλιτεύει την συμπεριφορά των μελών του ΔΣ του ΙΣΑ να αποφασίσουν αναρμοδίως να παραπέμψουν σε πειθαρχική διαδικασία έναν γιατρό που δεν ήταν ούτε μέλος του ΙΣΑ αλλά και ασκούσε διοίκηση σε Δημόσιο Οργανισμό, όπως ο ΕΟΠΥΥ, εγκαινιάζοντας έτσι μια περίεργη πολιτική συμπεριφορά, για τους γιατρούς που ασκούν Δημόσια Διοίκηση. Συμπεριφορά που σηματοδοτεί απειλητική προειδοποίηση προς κάθε γιατρό που μετέχει σε διοίκηση δημοσίου οργανισμού πως κινδυνεύει να συρθεί σε πειθαρχική διαδικασία, αν απειλήσει τα ''κεκτημένα παραβατικότητας'' των γιατρών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)