to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:37 | 26.11.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Δημιουργεί «κορωνοσήλιο» και στέλνει τους ασθενείς στους κλινικάρχες

Η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία κλειστού ενοποιημένου νοσήλειου για τον κορωνοϊό - Ασθενής με covid θα νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική με το αζημίωτο


φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε ακόμη ένα νέο «ντιλ» με τους κλινικάρχες φέρεται να προχωρά η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει να μην ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας περικόπτει έως 80% τα προγραμματισμένα χειρουργεία οδηγώντας ασθενείς στα ιδιωτικά θεραπευτήρια καθώς πρέπει να εγχειριστούν ακόμη και αν αυτό δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open tv η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου για τον κορωνοϊό, προκειμένου όποιος ασθενής με covid το επιθυμεί, να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική και το κράτος να πληρώνει μέρος της νοσηλείας και το υπόλοιπο ο ασθενής.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ωστόσο ότι όποιος ασθενής με κορωνοϊό μεταφέρεται από δημόσιο νοσοκομείο σε ιδιωτική κλινική, χωρίς να το έχει ζητήσει, δεν θα χρεώνεται κάτι επιπλέον.

Μετά την εν λόγω διαρροή γίνεται αντιληπτό για ποιο λόγο η κυβέρνηση, ενώ τόσο καιρό το ζητεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές αφήνοντας περιθώριο στους «ημετέρους» για επιπλέον κέρδη εν μέσω πανδημίας. Με λίγα λόγια όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα, καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ αυξάνει και οι συνθήκες στα υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα δημόσια νοσοκομεία δυσχεραίνουν, θα μπορεί να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική καταβάλλοντας χρήματα από την τσέπη του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παραδέχτηκε ότι οι ασθενείς που δεν θα βρουν διαθέσιμο χειρουργείο θα καταλήξουν στις ιδιωτικές κλινικές, αν και διέψευσε τα περί οδηγίας της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων

Ενδεικτικό της πρόθεσης της ΝΔ να μην μείνουν έξω από τον χορό των χρημάτων οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, την Τετάρτη, ο οποίος μιλώντας στις εργασίες του «Καθημερινή 1st Health Summit», τόνισε τη σημασία των επενδύσεων, κυρίως σε ιδιωτικά νοσοκομεία κάνοντας μάλιστα λόγο για «κοσμογονία επενδύσεων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)