to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 26.11.2021

Κοινωνία

Kερατσίνι: Ο διπλός θάνατος της Όλγας, της 8χρονης Ρομά

Την σκουντούσαν με το πόδι τους για να δουν εάν ζει. Περνούσαν από δίπλα της και δεν έκαναν καμιά κίνηση για να την βγάλουν από τη βαριά μεταλλική συρόμενη πόρτα στην οποία είχε εγκλωβιστεί.


Όπως γράφει η Αυγή:
 
Τα βίντεο που καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τον αργό και βασανιστικό θάνατο της μικρής Όλγας σε εργοστάσιο του Κερατσινίου το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, αποτελούν πειστήρια της εγκληματικής αντιμετώπισης που επεφύλαξαν στο βαριά τραυματισμένο κοριτσάκι.

Την σκουντούσαν με το πόδι τους για να δουν εάν ζει. Περνούσαν από δίπλα της και δεν έκαναν καμιά κίνηση για να την βγάλουν από τη βαριά μεταλλική συρόμενη πόρτα στην οποία είχε εγκλωβιστεί.

Την άφησαν να πέσει βαριά τραυματισμένη στο τσιμέντο και στη συνέχεια ξανάκλεισαν τη βαριά μεταλλική πόρτα και την αποτελείωσαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος της αστυνομίας ε.α, μιλώντας στο STAR, έκανε λόγο για μεθοδευμένες προσπάθειες συγκάλυψης. 

Η 8χρονη Όλγα δεν βρήκε αργό και βασανιστικό θάνατο μόνο από τα βαριά της τραύματα αλλά και από την εγκληματική αδιαφορία που της επεφύλαξαν εξι με εφτά άντρες, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο που περνούσαν δίπλα της και δεν έσκυψαν επί ώρες να της προσφέρουν βοήθεια.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση

-Από ποιον υπεύθυνο του εργοστασίου έπαιρναν εντολές για το πώς θα χειριστούν το ατύχημα που είχε γίνει στη συρόμενη πόρτα του εργοστασίου;
-Γιατί δεν κάλεσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική;
-Γιατί τη σκουντούσαν με το πόδι τους για να δουν εάν ζει;
-Γιατί τη άφησαν να κείτεται στο τσιμέντο όταν την απεγκλώβισαν;
-Γιατί ξανάκλεισαν την βαριά μεταλλική πόρτα και  εγκλώβισαν το κοριτσάκι ξανά;

Το χρονικό και οι εγκληματικές ενέργειες

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 17:31.

 

Στις 17:50, υπάλληλος περνάει μπροστά από την πόρτα όπου βρίσκεται η εγκλωβισμένη 8χρονη. Κοιτάει αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι το παιδάκι είναι εγκλωβισμένο στην βαριά μεταλλική πόρτα.

Στις 17:52, ο υπάλληλος ξαναπερνάει από το σημείο και φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι το κοριτσάκι είναι σφηνωμένο ανάμεσα στη μεταλλική πόρτα και το τοιχίο και φαίνεται να παίρνει κάποιον τηλέφωνο από το κινητό του.

 

Στις 17:54 περνάει δεύτερο άτομο και ένα λεπτό αργότερα κάποιος ανοίγει τη συρόμενη πόρτα απεγκλωβίζοντας το σώμα του παιδιού.
Από τις 18:05 μέχρι και τις 18:11 άτομα εντός του εργοστασίου περνούν δίπλα από το σώμα του κοριτσιού χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στις 18:30 ένα φορτηγό μπαίνει στο εργοστάσιο από την ανοικτή πόρτα και ο οδηγός κλείνει ξανά τη μεταλλική πόρτα και εγκλωβίζει και πάλι το 8χρονο κοριτσάκι.

Ακόμα και τρεις περαστικοί που περνούσαν έξω από το εργοστάσιο, σταμάτησαν, κοίταξαν και συνέχισαν το δρόμο τους.

Το πλέον αδιανόητο είναι ότι οι υπεύθυνοι έκαναν 2,5 ώρες μέχρι να ανοίξουν τη συρόμενη πόρτα για να απεγκλωβιστεί το 8χρονο κοριτσάκι.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο κοριτσάκι, κατέδειξε πως είχε αργό και βασανιστικό θάνατο ο οποίος προκλήθηκε από ασφυξία όταν την πίεσε η μεταλλική πόρτα.

Από το χτύπημα στο θώρακα είχε εσωτερική αιμορραγία ενώ πληροφορίες αναφέρουν που συνεθλίβη και η σπονδυλική της στήλη. 

Οικογένεια Όλγας: Ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Η οικογένεια της μικρής Όλγας, που είναι Ρομά, μέσω του δικηγόρου της Γιάννη Μπαρκαγιάννη, καταγγέλλει ότι από τα στοιχεία που έχουν προκύψει, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου δεν κάλεσαν την πυροσβεστική αλλά ούτε και την αστυνομία αφού περιπολικό βρέθηκε τυχαία στο σημείο της τραγωδίας καθώς έκανε περιπολίες στην περιοχή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί οι υπάλληλοι του εργοστασίου που ήταν παρόντες στον τραγικό θάνατο της 8χρονης με ποιον συνομίλησαν και από ποιον πήραν εντολές για το πώς θα χειριστούν το τραγικό δυστύχημα, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να μείνει επί ώρες αβοήθητο και να βρει όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έρευνα, αργό και βασανιστικό θάνατο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)