to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 25.11.2021

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Το θέμα δεν είναι να «σώσουμε απλά τα Χριστούγεννα» αλλά πρώτα να σωθούν οι άνθρωποι

«Και ξέρουμε ότι ήδη έχουμε χάσει πάνω από 17 χιλ ανθρώπους, δηλαδή μια ολόκληρη πόλη έχει ξεκληριστεί…»


Διαβάστε τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ραδιοφωνικό σταθμό  «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4»:

« ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

«..Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε, ειδικά σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ότι οι γυναικοκτονίες στη χώρα μας έχουν κατά πολύ αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας είναι τα στερεότυπα.

Και ένα από αυτά αφορά τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και η αντίληψη που κυριαρχεί για το ρόλο της σε αυτήν.

Έχει μεγάλη σημασία αν  σκεφτούμε πόσες γυναίκες διευθύνουν εταιρίες, υπηρεσίες, οργανισμούς, είναι μέλη του κοινοβουλίου κλπ.

Μπορεί να λέμε ότι  η γυναίκα  ΄΄στηρίζει΄΄ την οικογένεια αλλά θα πρέπει να ισχύει και το αντίστροφο…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ:

«..Διαβάζοντας τα στοιχεία που δίνει η ίδια η κυβέρνηση, είμαι πάρα πολύ ανήσυχος βλέποντας ότι έχουν εμβολιαστεί μόνο 1 εκ πολίτες με την τρίτη δόση και περίπου το 70% έχουν εμβολιαστεί με τις δύο πρώτες.

Συνεπώς θα πρέπει να επιταχυνθεί κατά πολύ η όλη διαδικασία.

Να θεσπίσουμε την ΄΄πόρτα-πόρτα΄΄ενημέρωση και  εμβολιασμό, ιδιαίτερα για τους άνω των 60 χρόνων και συγχρόνως να πάρουμε μέτρα ώστε να επικοινωνηθεί η αναγκαιότητα του εμβολιασμού , ενάντια σε αντιεμβολιαστικές θεωρίες συνωμοσίας, παράλληλα με τη λήψη κοινωνικών μέτρων που αφορούν τα σχολεία, το χώρο της εργασίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλπ.

Αν και το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον, με λύπη μου βλέπω ότι ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, δεν το αντιμετωπίζουν ανάλογα και ίσως αυτό σαν αποτέλεσμα θα έχει στο τέλος να φτάσουμε στην αναγκαιότητα λήψης ενός lockdownμε τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες ιδιαίτερα για την οικονομία.

Βλέπουμε ότι τόσο η Γερμανία όσο και  η Αυστρία, χώρες που είναι πολύ πιο χαμηλά στη θνησιμότητα ανά εκατομμύριο κατοίκων και με πολύ πιο δυνατές οικονομίες από εμάς, έχουν ήδη αρχίσει να το συζητούν.

Το θέμα δεν είναι να ΄΄σώσουμε απλά τα Χριστούγεννα΄΄ αλλά πρώτα να σωθούν οι άνθρωποι. Και ξέρουμε ότι ήδη έχουμε χάσει πάνω από 17 χιλ ανθρώπους, δηλαδή  μια ολόκληρη πόλη έχει ξεκληριστεί…»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

«..Ο κεντρικός μας στόχος  στην προσυνεδριακή περίοδο αλλά και στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου είναι να απαντήσουμε με ποιο σχέδιο και με ποιο κόμμα θα ανατραπεί η σημερινή πολιτική της ΝΔ ώστε να υπάρξει ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της χώρας.

Σε αυτή τη διαδικασία έχει σημασία να ανταλλάσσουμε απόψεις , όχι μόνο μέσα στα όργανα αλλά και ευρύτερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντα ήταν ένα πολυτασικό κόμμα. Το θέμα είναι οι τάσεις να μη μετατρέπονται σε κόμμα μέσα στο κόμμα. Ανεξάρτητα λοιπόν από την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση του καθενός, πιστεύω ότι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είμαστε όλοι ενωμένοι στην επίτευξη του κεντρικού μας στόχου.

Δεν υπάρχει πιθανότητα ρήξης εντός των κόλπων του κόμματος. Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι μέσω της πολλαπλότητας των αντιλήψεων να υπάρχει η ενιαία αντίληψη του κόμματος .

Αυτό είναι άσχετο με τη δυνατότητα του καθενός μας στο δημόσιο αλλά και εσωτερικό διάλογο να έχει και να εκφράζει διαφορετική άποψη.

Αυτό όμως ορίζει η λειτουργία ενός σύγχρονου δημοκρατικού κόμματος…»

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)