to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 24.11.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Η ιδεοληπτική, μεροληπτική και ταξική πολιτική της κυβέρνησης πλήττει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία

«Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών περνάει πάρα πολύ δύσκολα. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Και ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ όταν το ρεύμα είναι ήδη πολύ ακριβό. Προτείναμε να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης. Αλλά δεν το κάνει. Η στάση της πλήττει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και φαλκιδεύει την δυνατότητα για οικονομική ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΡΤ και την εκπομπή ¨Χωρίς χρώμα», ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.


«Η κυβέρνηση με την ιδεοληπτική πολιτική της αφήνει ανεξέλεγκτες τις τιμές του ενέργειας. Και προχωρά σε συμφωνίες πώλησης κρατικών ενεργειακών μονάδων. Η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη. Καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Γι αυτό πρέπει να αγωνιστούν ώστε να αποκρουσθεί αυτή η πολιτική», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια της παρέμβασης του και απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε επίσης τα εξής:

- Η μεροληπτική ταξική πολιτική της κυβέρνηση εξισώνει τους έχοντες και τους αδύναμους. Γιατί έγινε αφορολόγητη η γονική παροχή έως 800.000 ευρώ και να μην γίνει αφορολόγητη η γονική παροχή μέχρι ένα ποσό, π.χ 300.000 ευρώ και από εκεί και πάνω να μπει κλιμακωτός φόρος, που θα πάει στο κοινό ταμείο;

- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε οδυνηρές οικονομικές συνθήκες έδωσε την 13η σύνταξη την οποία χλεύασε ο κ. Μητσοτάκης και όταν ήρθε στη κυβέρνηση την κατάργησε αφήνοντας εκτεθειμένους τους ανθρώπους.

- Με το νέο πτωχευτικό νόμο οι πρώτες κατοικίες δεν προστατεύονται πλέον και απειλούνται με πλειστηριασμό.

Όσον αφορά τέλος την αρνητική εξέλιξη της πανδημίας και τις ευθύνες της κυβέρνησης, παρατήρησε:

- Μέσα σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση μειώνει κατά 800 και πλέον εκ. ευρώ τις δαπάνες για την υγεία.

- Και στη Δράμα και γενικότερα, το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχει το ιατρικό προσωπικό να στηρίξει νέες κλίνες ΜΕΘ. Η τοποθέτηση μερικών ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ είναι ημίμετρο. Χρειάζεται επίταξη μεγάλων ιδιωτικών μονάδων υγείας.

- Με τα ήξεις αφήξεις ευνόησε τις ανορθολογικές απόψεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)