to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η αντεπίθεση Τσίπρα σπάει τη προπαγάνδα Μητσοτάκη και βαρόνων

Στην μιντιακή δημοκρατία και μεταδημοκρατία στην οποία βαδίζουμε ένα από τους πρώτους λόγους τον έχουν οι βαρόνοι των μέσων ενημέρωσης και οι οικονομικές ελίτ


Τον Καραμανλή τον έριξαν οι "νταβατζήδες" όταν τους πήγε κόντρα. Τον Τσίπρα, οι ίδιοι,  τον κτύπησαν και τον κτυπούν αλύπητα επειδή δεν πάει  με τα νερά τους. Τον Μητσοτάκη τον στηρίζουν μετά μανίας για τις λίστες τύπου Πέτσα και τα δώρα που τους κάνει. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι οικονομικές ελίτ με πρώτο και καλύτερο τον ΣΕΒ. Κερδίζουν από τον Μητσοτάκη, χάνουν από τον Τσίπρα. Αυτοί είναι τα υποστηλώματα, οι βαστάζοι    του Μωυσή. Οι λίγοι εναντίον των πολλών.

Ηδη οι βαρόνοι των media έχουν βάλει φουλ τις μηχανές της παραπληροφόρησης. Ομως η  διαμόρφωση της κοινής γνώμης και η στήριξη του Μητσοτάκη  απαιτεί και τα κατάλληλα εργαλεία.  Οπως οι δημοσκοπικές μετρήσεις και ιδιαίτερα από  συγκεκριμένες εταιρίες , που σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και με το ΕΣΡ να κοιμάται,  ειδικεύονται  στη διαμόρφωση τάσεων και όχι στη καταγραφή τους.

Το τελευταίο διάστημα μερικοί δημοσκόποι προωθούν ένα γενικότερο σχέδιο   για να στηρίξουν την επερχόμενη  "καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ"  όπως ευελπιστουν οι βαρόνοι και οι "άριστοι".

Παρουσιάζουν  μεγάλη διαρροή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝ.ΑΛ. μάλιστα  σε ποσοστά πάνω από 6 ή και 7%, ανέπαφη ουσιαστικά την ΝΔ και τον Μωυσή που τα έχουν κάνει μπάχαλο σε όλους τους τομείς. Και όλα αυτά κόντρα σε δημοσκοπήσεις που προσεγγίζουν τις πραγματικές τάσεις. Οπως  δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο "Βήμα" και δείχνει 28% την ΝΔ από 36,2& πέρυσι, απώλειές της προς το  ΚΙΝ.ΑΛ, αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι τον ΣΥΡΙΖΑ.  Στόχος αυτών των συγκεκριμένων και  στημένων δημοσκόπων  είναι η σταδιακή αλλαγή συσχετισμών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ του ΚΙΝ.ΑΛ. που ευελπιστούν ότι θα είναι -αν χρειστεί- στήριγμα σε μία κυβέρνηση της Δεξιάς. Αν μάλιστα βγει πρόεδρος ο Λοβέρδος, που με το ένα πόδι είναι στην αυλή του Μητσοτάκη, τότε είναι βέβαιο ότι τα στημένα δημοσκοπικά εργαλεία θα δείχνουν απογείωση της επιρροής του και καταβαράθρωση  του ΣΥΡΙΖΑ.  Αρκετά παρόμοια παιχνίδια θα δούμε στο μέλλον. Ομως θα πέσουν στο κενό, όπως  η στρατηγική  της παραπληροφόρησης που εξελίσσεται για λογαριασμό του Μητσοτάκη.

Αυτό που φοβάται ο Μητσοτάκης ήδη γίνεται: Ο  Α.Τσίπρας έχει βγει μπροστά. Σπάει  το κέλυφος της προπαγάνδας, με τις καθημερινές παρεμβάσεις του στο πλάι των πολλών. Προχωρά την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αγκαλιάζει πολίτες  από την ριζοσπαστική αριστερά έως το δημοκρατικό κέντρο και δημιουργεί την  μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Εντάσει στο επιτελείο του σημαντικές προσωπικότητες αναγνωρισμένες στη κοινωνία και διεθνώς.  Κάνει ορατή σε αναποφάσιστους τη χρήσιμη ψήφο και  ότι για να φύγει ο Μητσοτάκης η μόνη λύση είναι η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάδειξή του σε πρώτο κόμμα και με διαφορά. Χαράζει τον δρόμο  για τον σχηματισμό της προοδευτικής διακυβέρνησης που θα φέρει την ελπίδα στη κοινωνία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)