to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:32 | 22.11.2021

Κοινωνία

Κρήτη: 68 Σύροι πρόσφυγες διασώθηκαν μετά από ναυάγιο, ένας νεκρός

68 πρόσφυγες από τη Συρία διασώθηκαν από το ναυαγισμένο τους σκάφος και μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα - Ένας άνδρας νεκρός - Καταγγέλεται καθυστερημένη επέμβαση του ελληνικού λιμενικού


Συριακής καταγωγής είναι οι 68 μετανάστες που αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Παλαιόχωρα, καθώς το σκάφος που τους μετέφερε, ναυάγησε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, με τη συνδρομή και διερχόμενου φορτηγού πλοίου. Από τους 68, οι 5 είναι γυναίκες και 3 παιδιά. Υπήρξαν 5 τραυματίες που χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, όπως γράφει το κρητικό zarpanews.gr

Περισυνελέγη και ένας νεκρός άνδρας, τη σορό του οποίου παρέλαβε γραφείο τελετών.

Επίσης εντοπίστηκαν δύο άτομα Ουκρανικής καταγωγής που θεωρείται πιθανό να εμπλέκονται στη διακίνηση και αναμενόταν να προσαχθούν.

Οι 68 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr και το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα θα διανυκτέρευαν σε αίθουσα του συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Κουντούρας.

Ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Αντώνης Περράκης, ανέφερε στο zarpanews.gr ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σε αποδεκτές συνθήκες τους μετανάστες και πως η συγκεκριμένη αίθουσα αποτελεί λύση ανάγκης, καθώς οι άνθρωποι θα έπρεπε κάπου να μείνουν. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλη για μια τέτοια χρήση.

Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει, πού ακριβώς θα κατευθυνθούν οι μετανάστες τη Δευτέρα, με τη λογική να αναφέρει ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στα Χανιά, αλλά από τον δήμο Χανίων να αναφέρουν ότι δεν έχει προς το παρόν ζητηθεί η συνδρομή του.

Καταγγέλεται καθυστερημένη επέμβαση του ελληνικού λιμενικού

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση Alarm Phone καταγγέλλει πως ενώ το ελληνικό λιμενικό είχε ειδοποιηθεί από το πρωό της Κυριακής για τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν το πλοιάριο, δεν επενέβη παρά δέκα ώρες μετά.

Φωτογραφίες από την άφιξη των μεταναστών στο λιμάνι της Παλαιόχωρας:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)