to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:47 | 20.11.2021

Κοινωνία

«Μυστήριο» με σκάφος με μετανάστες στην Κέρκυρα - «Να προσφερθεί βοήθεια», ζητά ο Αλ. Αυλωνίτης

Το σκάφος που μεταφέρει τους μετανάστες όπως και ένα σκάφος του λιμενικού παραμένουν στην ίδια θέση από χθες μέχρι και αυτήν τη στιγμή (απόγευμα Σαββάτου), χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζει πως δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να μεταφερθούν οι επιβαίνοντες του σκάφους στην ακτή, ούτε έγινε γνωστή η επιθυμία των επιβαινόντων μεταναστών.


Μετά από την πληροφορία πως σκάφος με επιβαίνοντες μετανάστες βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την ακτή και το μικρό  λιμάνι της περιοχής Αγίου Γεωργίου Αργυράδων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, στο σημείο μετέβη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας Χρήστος Μωραΐτης με μέλη του κόμματος, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι  και κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο κ. Αυλωνίτης, το σκάφος έχει δέσει αρόδου από χθες, κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ λίγη ώρα αργότερα επενέβη το Λιμενικό Σώμα από τη στεριά και από τη θάλασσα αντίστοιχα, με ειδικό σκάφος.

Ο κ. Αυλωνίτης ανέφερε πως τα δύο σκάφη παραμένουν στην ίδια θέση από χθες μέχρι και αυτήν τη στιγμή, χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε άλλη κίνηση.

Επιπλέον, σχολίασε πως δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να μεταφερθούν οι επιβαίνοντες του σκάφους στην ακτή, ούτε έγινε γνωστή  η επιθυμία των επιβαινόντων μεταναστών.

Τέλος, υπογράμμισε πως η Πολιτεία οφείλει σε οποιαδήποτε  περίπτωση να τους προσφέρει τη  βοήθεια που επιθυμούν με βάση τα προβλεπόμενα από το διεθνές, το εσωτερικό μας δίκαιο και την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)