to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 19.11.2021

Πολιτική

Αλ.Αυλωνίτης : Αμετανόητος και επικίνδυνος

«Πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο σε όλα τα επίπεδα άσκησης δημόσιας πολιτικής, η κυβέρνηση έχει χρέος να αναγνωρίσει τα λάθη της και να ενεργήσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά» τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής Κέρκυρας


Αναλυτικά η δήλωση του:

Η χώρα μας με περισσότερους από 17.000 νεκρούς "κατακτά" δυστυχώς, μία πολύ θλιβερή "πρωτιά" στην Ευρώπη. Κάθε διάγγελμα του Πρωθυπουργού και μια απόδειξη οικτρής αποτυχίας να ενώσει τον ελληνικό λαό απέναντι στον covid19 και να τον ωθήσει πιο μαζικά στον εμβολιασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κατ' επανάληψη τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, αλλά και τις προτάσεις της για έγκαιρη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ προσδοκώντας στο μικροπολιτικό όφελος της ΝΔ δημιούργησε κλίμα επίπλαστης ευφορίας για την υπέρβαση της πανδημίας που επέφερε τη χαλάρωση, τη διασπορά και τη νέα έξαρση του ιού.

Συνεχίζει ακόμη και τώρα  να απευθύνεται μόνο στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, θαρρείς και δεν έχουμε δίπλα μας κρούσματα εμβολιασμένων που νόσησαν και μετέδωσαν τον ιό. Ήταν θέμα χρόνου με την τακτική που ακολουθεί να επιβάλλει λοκντάουν μόνο σε ανεμβολίαστους.

Η σοβαρότητα και η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει χαθεί προ πολλού. Πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο σε όλα τα επίπεδα άσκησης δημόσιας πολιτικής, η κυβέρνηση έχει χρέος να αναγνωρίσει τα λάθη της και να ενεργήσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Αν θέλει και αν μπορεί!

Δυστυχώς, η κατάσταση στο νησί μας, δεν διαφοροποιείται από τη γενική εικόνα της χώρας. Νοσοκομείο και υγειονομικοί εκτός ορίων και τα αρνητικά ρεκόρ να σπάνε καθημερινά.
Η συνδρομή της αντιπολίτευσης στη διαχείριση της πανδημίας ήταν εξαρχής πράξη εθνικής, ηθικής και πολιτικής ευθύνης. Κάτω από τις παρούσες συνθήκες θεωρούμε πως η επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων και η ενεργοποίηση κινητών μονάδων με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμού πόρτα πόρτα μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη η άρση των μειώσεων των δαπανών Υγείας για το 2022 και των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων, όπως και η ενίσχυση σε υγειονομικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, η ανατροπή της άθλιας εικόνας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την αύξηση των δρομολογίων σε λεωφορεία και μετρό, αλλά και η επαναφορά του μέτρου της τηλεργασίας.
Επιτέλους, να καταλάβει η ΝΔ πως κάθε αποτυχία κοστίζει πολλαπλάσια σε ανθρώπινες ζωές.

Δεν βλέπει ούτε  σήμερα; Ακόμη 91 νεκροί. 7.805 κρούσματα . 575 διασωληνωμένοι.

Αν δεν θέλει, αν δεν μπορεί. Να φύγει

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)