to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 19.11.2021

Πολιτική

Μύλος στο ΚΙΝΑΛ με τη διαδικασία ψηφοφορίας: Έντονοι φόβοι για αλλοίωση του αποτελέσματος

Φόβοι και για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των διαδικασιών στο ΚΙΝΑΛ, με σοβαρές καταγγελίες εκ μέρους υποψηφίων πως έχει ήδη ξεκινήσει επιχείρηση αλλοίωσης του αποτελέσματος για την ηγεσία του κόμματος - Για ασόβαρες κατηγορίες κάνει λόγο η ΝΔ


Έντονη η ανασφάλεια που καταγράφεται στις δηλώσεις και των τριών βασικών υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς εχθές και σήμερα, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου δεν παρέλειψαν να κάνουν αναφορά σε κίνδυνο αλλοίωσης του αποτελέσματος από φέροντες άλλη κομματική ταυτότητα.

Συγκεκριμένα, εχθές το απόγευμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για στελέχη της ΝΔ που τηλεφωνούν «υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Παπανδρέου μιλά για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις εκλογές ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, καταγγέλλοντας πως στελέχη της ΝΔ, τηλεφωνούν με σκοπό τον επηρεασμό της ψήφου.«Ξέρω ότι στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι δεδομένο. Προφανώς κάτι φοβούνται στη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής, αλλά τα αντισώματα της παράταξης είναι δυνατά και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να παίξουν ρόλο αυτές οι παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για μένα είναι απαράδεκτο να έρθουν να ψηφίσουν άνθρωποι έχοντας στην τσέπη τους συγχρόνως κομματική ταυτότητα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυτό δεν είναι πολιτικός πολιτισμός, είναι εισβολή στα εσωτερικά ενός κόμματος. Εγώ προσωπικά καλώ όλους τους ανθρώπους που μας έχουν ψηφίσει παραδοσιακά και μας ψήφισαν και το 2019 ή όσους ψήφισαν άλλο κόμμα στις προηγούμενες εκλογές, το έχουν μετανιώσει και θέλουν να ξανασυναντηθούμε στην προσπάθεια που κάνουμε. Αυτό σημαίνει ανοιχτή διαδικασία, όχι όποιος περνάει απέξω να μπαίνει μέσα όντας ενταγμένος σε άλλα κόμματα για να επηρεάσει και να επιλέξει αυτόν που είναι πιο ευχάριστος για το κόμμα του. Αυτό είναι απαράδεκτο και προσωπικά δεν θέλω να πάρω καμία τέτοια ψήφο», τόνισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Προσκλητήριο... «προς όλους» από τον Λοβέρδο

Λίγο μετά τα σχόλια ΓΑΠ και υπό το σύνθημα «η κοινωνία απέναντι στους κομματικούς μηχανισμούς», ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάλεσε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, γνωστοποιώντας τους μάλιστα ότι μπορούν να πάνε με την ταυτότητά τους να ψηφίσουν.

«Είναι μια μάχη μεγάλης συμμετοχής που σημαίνει τσάκισμα των κομματικών μηχανισμών», είπε, θυμίζοντας ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλούσε για κίνημα εξουσίας. «Εγώ μιλώ για δύναμη εξουσίας», είπε, απευθύνοντας προσκλητήριο προς όλους να συμμετέχουν στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση.

ΝΔ για καταγγελίες Παπανδρέου: Περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από έναν πρώην πρωθυπουργό

«Πάγια τακτική της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων. Και σε αυτήν τη θέση ήταν και θα παραμείνει σταθερή και τα στελέχη της την τηρούν αυστηρά», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, απαντώντας στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περί εμπλοκής της ΝΔ στις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Ο Τ. Γαϊτάνης ζήτησε «μεγαλύτερη σοβαρότητα» από τον Γ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι την ίδια ημέρα που το ΚΙΝΑΛ εκλέγει την ηγεσία του, η ΝΔ κάνει το συνέδριό της.

«Με έκπληξη ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου να μιλάει για εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στην εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από έναν πρώην πρωθυπουργό», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος και πρόσθεσε: «Τη μέρα των εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πραγματοποιείται το συνέδριο της ΝΔ, στο οποίο θα ληφθούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Με αυτό ασχολούνται τα στελέχη της ΝΔ. Ας ασχοληθεί κι αυτός με το να πείσει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι αξίζει την ψήφο τους, αντί να φαντάζεται εμπλοκές που δεν υπάρχουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)