to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μαγειρεύοντας τους νεκρούς

Ο Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε τίποτα πέρα από λίγη περισσότερη πίεση στους ανεμβολίαστους και τον αποκλεισμό τους από τα μαγαζιά


Bρήκε τον τρόπο η κυβέρνηση να βελτιώσει τις άθλιες επιδόσεις της στον τομέα της πανδημίας. Θα μετράει με διαφορετικό τρόπο τους νεκρούς.

Νεκρός από την πανδημία θα θεωρείται όποιος πεθάνει μέσα σε εύλογο χρόνο από τη στιγμή που θα νοσήσει από την Covid.  Όποιος το παλέψει παραπάνω θα θεωρείται νεκρός γενικώς και δεν θα καταγράφεται. Κι έτσι, δηλώνουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, οι νεκροί που ανακοινώνονται καθημερινά θα είναι έως και κατά 20% λιγότεροι. Και η χώρα, λένε, θα ανασάνει.

Η χώρα δεν θα ανασάνει, θα ανασάνει όμως η κυβέρνηση. Με λιγότερους νεκρούς από τους 80τόσους που ανακοινώνονται καθημερινά -μία κωμόπολη την εβδομάδα-, η κυβέρνηση δεν θα αισθάνεται την πίεση να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Ούτε τα νοσοκομεία να βοηθήσει, ούτε προσωπικό να προσλάβει, ούτε νέες ΜΕΘ να θέσει σε λειτουργία, ούτε λεωφορεία να πάρει, ούτε τις σχολικές τάξεις να αραιώσει, ούτε την πρώτη δόση του εμβολιασμού να προωθήσει αποτελεσματικά. 

Άλλωστε, με τίποτε από όλα αυτά δεν ασχολήθηκε στο χθεσινό διάγγελμά του ο Μητσοτάκης. Πεταμένα λεφτά. Κι αν τα πράγματα ξαναζορίσουν, θα βελτιώσουν λίγο ακόμα τον λογιστικό υπολογισμό των νεκρών. Στην πανδημία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Με αυτά δεδομένα, ο Μητσοτάκης δεν ανακοίνωσε τίποτα πέρα από λίγη περισσότερη πίεση στους ανεμβολίαστους και τον αποκλεισμό τους από τα μαγαζιά. Γιατί να ασχοληθεί με κάτι περισσότερο; Αφού βρήκαν τρόπο να μαγειρέψουν τους νεκρούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)