to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο πιο συνεπής αρνητής

Επιστρέφοντας στους αρνητές των νεκρών, από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές αυτής της θεωρίας είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης


Yπήρχε μια εποχή όπου οι αρνητές πάσης φύσεως, από τα εμβόλια, τη σφαιρικότητα της Γης, την απογραφή, την ανατολή του ήλιου από την ανατολή, ήταν προνόμιο κυρίως των ΗΠΑ, αφού στη χώρα μας ήταν ένα γραφικό περιθώριο.

Σταθερή παρουσία είχαν ωστόσο κάποιοι άλλοι αρνητές. Οι αρνητές των νεκρών του Πολυτεχνείου. Η θεωρία συνωμοσίας πως δεν υπήρξαν νεκροί κατά τη σκληρή καταστολή στις 17 Νοεμβρίου στην Πατησίων, αλλά και σε όλη την Αθήνα, ξεκίνησε από τους ίδιους τους χουντικούς. Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης υποστήριξαν στη δίκη τους πως όσοι πέθαναν εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους από αδέσποτες σφαίρες.

Στη συνέχεια οι αρνητές των νεκρών του Πολυτεχνείου έστησαν το αφήγημα που μέχρι και σήμερα ξεθάβουν ακροδεξιοί και δεξιοί: δεν υπήρξαν νεκροί, είναι μύθος της Αριστεράς για να στήσει την ιδεολογική της ηγεμονία. Αυτή τη θεωρία ενστερνίζεται ένα ευρύ φάσμα, από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, τους ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους έως και τους εκφραστές της θεσμικής Δεξιάς.

Το ίδιο αφήγημα υιοθετείται όμως και από λούμπεν διανοούμενους του ακραίου Κέντρου, οι οποίοι με ανούσιες και ανιστόρητες συνεπαγωγές επιχειρούν να παρουσιάσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως μια πράξη άνευ νοήματος και τους αγωνιστές ως συλλήβδην αριβίστες που εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους με πολιτικές και επαγγελματικές καριέρες. Λες και παιδιά 20 χρόνων που έβαλαν τα στήθη τους μπροστά στις σφαίρες και στα τανκς το έκαναν για την καριέρα. Και τα λένε δίχως να ντρέπονται.

Επιστρέφοντας στους αρνητές των νεκρών, από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές αυτής της θεωρίας είναι ο  Άδωνις Γεωργιάδης. Από τότε που σερνόταν στους βούρκους της Ακροδεξιάς μέχρι και σήμερα, που βρίσκεται στα υπουργικά έδρανα της φιλελεύθερης -τάχα- Ν.Δ. "Το Πολυτεχνείο είναι ο ιδρυτικός πολιτικός μύθος της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς εν Ελλάδι... Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο. Ούτε ένας... Βγήκε το περίφημο πόρισμα Τσεβά, που έλεγε δεν ευρέθη ούτε ένας" έλεγε το 2013.

Σήμερα, προσαρμόζοντας την ακροδεξιά του θεωρία στο υπουργικό κοστούμι, δεν δίστασε ανήμερα της επετείου να την επαναλάβει: "Δεν υπήρξαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου, αλλά στους γύρω δρόμους". Σταθερά ο  Άδωνις Γεωργιάδης κρατάει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το πιο λούμπεν ακροδεξιό ακροατήριο. Βέβαια, δεν πρόκειται απλώς για εργαλειοποίηση, αλλά για τις πραγματικές πεποιθήσεις του συνεπή αρνητή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)