to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε η αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Χαρά Καφαντάρη με θέμα: «Νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας»


Η βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει:

-          στο νέο υπουργείο μεταφέρονται  αρμοδιότητες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταφέρεται η αρμοδιότητα του Πυροσβεστικού σώματος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ΟΑΣΠ  από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

-          Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει νόμο το 2020 περί «Εθνικού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων, αναδιάρθρωσης γραμματείας πολιτικής προστασίας, αναβάθμισης συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιάρθρωσης πυροσβεστικού σώματος».

-          Ο νόμος αυτός 1,5 μήνες μετά τη ψήφισή του ετέθη σε αδράνεια με ΠΝΠ τον Μάρτιο του 2020.

-           Η αντιπυρική προστασία φέτος, σχεδιάσθηκε  με παρελθόντες νόμους του 2003 (Ξενοκράτης). Επιλεκτικά δε, έχουν χρησιμοποιηθεί άρθρα του  νέου νόμου (άρθρα 25,26) περί «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» και «κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας».

-          μέχρι σήμερα σχετικά  με το νόμο του 2020, δεν έχουν εκδοθεί  κανονιστικές πράξεις, που αφορούν  οργανωτικά, λειτουργικά και τεχνικά θέματα.

-           Μέχρι σήμερα δε, δεν έχει εκδοθεί οργανόγραμμα του νέο-συσταθέντος  υπουργείου.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1.       Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να ανανεωθεί το νομοθετικό πλαίσιο με βάση τα νέα δεδομένα και την εμπειρία των πρόσφατων φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες);

2.       Πότε θα εκδοθεί το οργανόγραμμα του υπουργείου και πόσο προσωπικό(οποιασδήποτε μορφής απασχόλησης) υπηρετεί  στο υπουργείο σήμερα ;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)