to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:57 | 16.11.2021

Πολιτική

Δείτε την εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση πραγματοποίησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στον ιστορικό χώρο πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ - Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το LEFT.gr το απόγευμα της Δευτέρας 15/11/21


Η εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας με ξενάγηση στο Μουσείου του ΣΦΕΑ, στους χώρους του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, από μέλη του ΔΣ του ΣΦΕΑ. Ακολούθησε εκδήλωση με τους Κων. Βλαχάκη, Ν. Μανιό, Στ. Παππά και Αλ. Κορωναίου, ενώ παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και από άλλα μέλη του ΣΦΕΑ:

Πολυτεχνείο 1973-2021: Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή!

Στην  ανακοίνωσή της για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

Η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ημέρα αναστοχασμού και μνήμης της διαρκούς μάχης ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, αλλά και των βασανιστηρίων, της τρομοκρατίας και των δολοφονιών αγωνιστών.

Το Πολυτεχνείο συμβολίζει για εμάς τον συνεχή αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση και υπενθυμίζει ότι τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένο, αλλά θα πρέπει διαρκώς να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της δημοκρατίας, ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον αυταρχισμό. Αυτός είναι ο δικός μας όρκος στο Νοέμβρη.

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να συμμετέχουν μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και τις πορείες που θα γίνουν τηρώντας όλα τα αναγκαία υγεινομικά μέτρα προστασίας.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να τιμήσει τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου που έδωσαν την ζωή τους για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)