to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:52 | 13.11.2021

Πολιτική

Μπρος-πίσω με την κλήση Πολάκη κατ' απαίτηση Φουρθιώτη: Ανακλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

«Εκ προφανούς παραδρομής» εστάλη σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση στον βουλευτή Παύλο Πολάκη.


Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε εκδόθηκε δελτίο Τύπου, το οποίο υπογράφει η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, στο οποίο ενημερώνει πως η κλήση έχει ήδη ανακληθεί.

___

Υπενθυμίζεται, πως σε μια απίστευτη κίνηση προχώρησε η ελληνική δικαιοσύνη καθώς κάλεσε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη να καταθέσει στην Ασφάλεια Αττικής και μάλιστα στο τμήμα “Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος” για να δώσει ανωμοτί κατάθεση λόγω μήνυσης που κατέθεσε ο Μένιος Φουρθιωτης για «εξυβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ εξακολούθηση», όπως αποκάλυψε σε ανάρτηση του ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έθεσε ευθύς εξ αρχής το θέμα υπόψη του Άρειου Πάγου, κάνοντας σαφή αναφορά σε παράνομη κλήση του Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του Μ. Φουρθιώτη. Τη σχετική αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απέστειλε η γραμματέας της Κ.Ο. Όλγα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα είχε υπάρξει επικοινωνία με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, αργά το απόγευμα, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, κατά την οποία την ενημέρωσε ότι δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Π. Πολάκη.

Νωρίτερα σήμερα, η Όλγα Γεροβασίλη είχε στείλει επιστολή προς τον κ. Τασούλα με αφορμή την «πρωτοφανή κίνηση των δικαστικών αρχών» να καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από μήνυση του Μ. Φουρθιώτη εις βάρος του.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με την εισαγγελία, του γνωστοποιήθηκε ότι ήταν εκ παραδρομής και ότι έχει ανακληθεί ήδη η κλήση.

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Εκ παραδρομής η κλήση στον Παύλο Πολάκη

Στο δελτίου Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μέναδρου-Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

1. Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

2.Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία, η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής, ενόψει των διατάξεων των άρθρων 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)