to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 11.11.2021

Πολιτική

Επιστολή Αυλωνίτη στον υφυπ. Οικονομικών για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Κερκυρας

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, απέστειλε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης, επαναφέροντας επιτακτικά το θέμα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας.


Ο βουλευτής τόνισε πως η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια που αναμένουν οι πολίτες της Κέρκυρας και η σημαντική καθυστέρηση που καταγράφεται προκαλεί έλλειψη εμπιστοσύνης και θέτει στην κρίση του Κερκυραϊκού λαού την αξιοπιστία των όποιων δεσμεύσεων.

Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

Θέμα: «Παραλιακό Μέτωπο Κέρκυρας»

Κύριε Υφυπουργέ, 

  Πέρασαν 23 μήνες από τη γνωστοποίηση, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, του θέματος παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, 15 μήνες από την τελευταία συζήτησή μας με αφορμή την κατάθεση επίκαιρης ερώτησής μου, αλλά και της από 25 Ιανουαρίου 2021 επιστολής μου προς εσάς. Παρά το ικανό διάστημα για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακινώ προσωπικά το θέμα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αμέλειας και αδιαφορίας που επιδεικνύει το Υπουργείο σας, στην ολοκλήρωση της σχετικής μεταβίβασης.

   Δυστυχώς, αδυνατώ να μην σημειώσω πως υφίσταται οριζόντια αναντιστοιχία με τα όσα κατατέθηκαν ως σχέδιο και χρονοδιάγραμμα δράσης για το εν λόγω θέμα στη Βουλή των Ελλήνων, γεγονός που αναδεικνύει την αναξιοπιστία της Κυβέρνησή σας έναντι της Κέρκυρας και την οποία θέτουμε στην κρίση των Κερκυραίων πολιτών.

   Φρονώ πως οι διαπιστώσεις μου κρίνονται λογικές και δίκαιες δεδομένων των σημερινών συνθηκών. Όπως επανειλημμένα εξήγησα, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένουν οι πολίτες της Κέρκυρας και που η αδικαιολόγητη καθυστέρηση διευθέτησης υπονομεύει το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον.

Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν για την τρέχουσα κατάσταση, την τύχη του αιτήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας (Παράρτημα Κέρκυρας) σχετικά με την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Δημοσίου από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.), μετά τον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης λιμένος, βάσει του οποίου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και διεκπεραιωθεί η παράδοση.

   Αυτονόητο είναι κ. υφυπουργέ, ότι μετά την πάροδο του ως άνω αξιοσημείωτου χρονικού διαστήματος, θα ήταν παράδοξο να επανέλθετε σε τυπικές δικαιολογίες για την ασυνέπεια που έχει επιδείξει ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, η Διοίκηση του οποίου υπενθυμίζω ότι διορίστηκε επί των ημερών σας.

   Συνεπώς, προσδοκώ την αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των, διοικητικής φύσεως, ενεργειών ευθύνης σας, που διαχειρίζεται επί του θέματος η Διοίκηση του ΟΛΚΕ, καθώς και για εκείνες στις οποίες ενδεχομένως να έχετε προβεί με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, προσδοκώντας τούτη τη φορά το χρονοδιάγραμμα νομοθέτησης της παραχώρησης της περιοχής να τηρηθεί.

   Σας υπενθυμίζω, τη σημασία της ανταπόκρισής σας επί των εγγυήσεων που μου έχετε δώσει για άμεση και πρακτική πολιτική λύση που επιπλέον, θα ενισχύσει σε εξαιρετικό βαθμό την οικονομική αυτοτέλεια του ιστορικού Ναυταθλητικού Ομίλου Κέρκυρας.

   Ελπίζοντας η απάντησή σας να αποτελέσει, τούτη τη φορά, ουσιαστική βάση εξελίξεων, οι οποίες θα δρομολογούν άμεσα τη διοικητική επίλυση του όλου θέματος, είμαι στη διάθεσή σας για συνεργασία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)