to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 10.11.2021

Πολιτική

Κώστας Μάρκου: Η Νέα Δημοκρατία είστε η πιο λαϊκίστικη Κυβέρνηση μετά το 1973

Οξεία κριτική του βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Μάρκου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας


Ο Βουλευτής κ. Μάρκου ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στους ιδεοληπτικούς κατατρεγμούς της κυβέρνησης, η οποία παρότι εκλέχθηκε με σημαία ευκαιρίας την πάταξη της τάχα αυξημένης επί ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικότητας, το μόνο έργο που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα τα στελέχη της και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός, είναι επισκέψεις στα κανάλια για να ανακοινώσουν την αυστηροποίηση των διατάξεων του ποινικού κώδικα.

Όπως τόνισε δε, οποιοσδήποτε αναγνώστης του σχεδίου νόμου αντιλαμβάνεται ότι η βασική φιλοσοφία από την οποία διέπεται επί της αρχής η σύλληψη των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, δηλαδή από την πλημμυρίδα τιμωρητικότητας και την έλλειψη σεβασμού στην αρχή της αναλογικότητας που διαπνέει το νομοσχέδιο, πηγάζει από τις πιο αυταρχικές και αντιδραστικές θέσεις μιας βαλκανικής δεξιάς.

Ακολούθως, ο βουλευτής κ. Μάρκου αναφέρθηκε ειδικότερα σε δυο από τις διατάξεις του ΣχΝ και ειδικότερα στο θεσμό της κοινωφελούς εργασίας και στην αντικατάσταση του άρθρου 191 του ποινικού κώδικα για τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Για την επί διετία συνεχιζόμενη αναστολή του θεσμού της εναλλακτικής έκτισης των ποινών των πλημμελημάτων, για την οποία άλλωστε ο κ. Μάρκου έχει πολλές φορές απευθυνθεί με ερωτήσεις στον Υπουργό Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ότι ο θεσμός αποτελεί αξιακό στοιχείο του κράτους δικαίου μιας φιλελεύθερης -ευνομούμενης- δημοκρατικής πολιτείας και ότι η κυβέρνηση, με την επιλογή της να μην άρει την αναστολή, οδηγεί την κοινωφελή εργασία σε κατάργηση.

Για το θέμα με την αντικατάσταση του άρθρου 191 του ποινικού κώδικα για τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων», ο κ. Μάρκου υπενθύμισε ότι έρχεται από το μαύρο παρελθόν της εφταετίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μας οδηγήσει σε πολύ ολισθηρές καταστάσεις στο μέλλον. Αναφέρθηκε, τέλος, στον όρο «βαλκανική δεξιά» υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη κυβέρνηση που με πρόσχημα θεωρίες συνομωσίας ποινικοποίησε τα λεγόμενα fake news για την πανδημία ήταν η κυβέρνηση ‘Ορμπαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)