to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:15 | 09.11.2021

Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Κάνει πως δεν βλέπει την αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας

Επιτυχίες βλέπει ο Κ. Μητσοτάκης εκεί που η αποτυχία είναι παταγώδης - «Αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, ας πάρει τον περιφερόμενο θίασό του και ας πάνε σπίτια τους», η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ


Εκτός τόπου και χρόνου αποδείχτηκε η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη κατά την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ο οποίος επέλεξε να ξεκινήσει από το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας. 

Το τελευταίο διάστημα το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι σε αυτό βιώνουν δραματικές στιγμές, με χιλιάδες εισαγωγές ασθενών, ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και εξοντωτικές εφημερίες λόγω της υπέρμετρης πίεσης. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός φάνηκε να τα αγνοεί όλα αυτά, συνεχίζοντας το διχαστικό αφήγημά του σχετικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες. Επιστρατεύοντας ακόμη μια φορά την ατομική ευθύνη «βρίσκει» τις λύσεις στα χέρια των πολιτών, των καταστηματαρχών, των δημάρχων, των ιερέων, αλλά όχι στα δικά του. 

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του προσπάθησε να αποδείξει ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, αφήνοντας στο περιθώριο τον πενταψήφιο αριθμό νεκρών λόγω της ανεύθυνης κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Την ίδια στιγμή που όλοι οι υγεινομικοί και οι άνθρωποι που βιώνουν από «πρώτο χέρι» την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία ζητούν από την Πολιτεία να λάβει μέτρα, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την αποτροπή της εκατόμβης νεκρών, ο Κ. Μητσοτάκης επιδόθηκε σε ακόμη μια επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον «υγειονομικό και εθνικό σαμποτέρ». Μάλλον για την κυβέρνηση ευθύνονται όλοι οι υπόλοιποι, πέρα από τα άτομα που την απαρτίζουν. Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι «ο κ. Τσίπρας λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα, φλερτάρει με τους ανεμβολίαστους». 

Σκληρή απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει τη χώρα στην αποτυχία και την ανεπάρκειά του, τόσο τα κρούσματα και οι απώλειες θα αυξάνονται δραματικά με την υπογραφή του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο όσα ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εδώ.

Π. Παπανικολάου: Ζούμε πανωλεθρία από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

«Είναι δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, υπάρχουν δεκάδες συμπολίτες μας, βαρέως πάσχοντες, διασωληνωμένοι εκτός θαλάμων ΜΕΘ με φορητούς αναπνευστήρες», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και γ.γ. της ΟΕΝΓΕ κ. Παναγιώτης Παπανικολάου.

«Δύσκολα είναι τα πράγματα και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ δραματική γίνεται και η κατάσταση και στην Αττική. Χαρακτηριστικά πριν τρεις μέρες ήταν λιγότερα από 10 τα διαθέσιμα κρεβάτια σε ΜΕΘ Covid-19 σε όλη την Αττική, ενώ προχθές ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας πως σε όλη τη χώρα η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ ήταν 99,8%», σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, ενώ πρόσθεσε πως «καθημερινά βέβαια, σκεφτείτε πως ανεβαίνουν και οι εισαγωγές.

Δυστυχώς επειδή όλες οι εκτιμήσεις μας έχουν επιβεβαιωθεί πανηγυρικά, αν δείτε συγκριτικά το τι συμβαίνει φέτος σε σχέση με την περασμένη χρονιά, έχουμε εξαπλάσιο αριθμό ημερήσιων απωλειών και σχεδόν τετραπλάσιο αριθμό διασωληνωμένων. Και ας έχουμε υπόψη πως πέρυσι δεν είχαμε καν το εμβόλιο. Αυτό που ζούμε δεν είναι αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, είναι πραγματική πανωλεθρία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)