to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 09.11.2021

Πολιτική

Δ. Βίτσας: H κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να φύγει

Ο Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε στο «ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 Fm»: «Το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα η κυβέρνηση έχει ευθύνη να επιμείνει και να ολοκληρώσει τις προσπάθειες για να πείσει την κοινή γνώμη για τον εμβολιασμό και τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να λαμβάνονται»


Ορισμένα σημεία από τη παρέμβαση του:

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας θα έπρεπε να είναι ένα παλλαϊκό και πανεθνικό ζήτημα, με μία κοινή προσπάθεια απ’ όλους.

Η κυβέρνηση αρνείται επανειλημμένα αυτή την κοινή προσπάθεια και τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, ενώ συγχρόνως αρνείται να δει την πραγματικότητα όπως της την παρουσιάζουν  ακόμα και ειδικοί επιστήμονες.

Δεν μπορεί π.χ να βγαίνει ένας Διοικητής Νοσοκομείου και να “νουθετεί” την κα Παγώνη η οποία είναι και αυτή που ήταν παρούσα στη διαχείριση της κατάστασης στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να φύγει.

Και να αναδειχθεί μια κυβέρνηση η οποία θα υλοποιήσει αυτό που λείπει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισής της.

Οι πολιτικές αλλά και οι διοικητικές πράξεις που κάνει το μέγαρο Μαξίμου αλλά και το Υπουργείο Υγείας είναι πέρα για πέρα αναποτελεσματικές και σε ορισμένες περιπτώσεις καταστροφικές.

Χρειάζεται λοιπόν μια κυβέρνηση που θα ακούει τους ειδικούς , θα τους εμπιστεύεται και θα κάνει αυτά που εισηγούνται οι ειδικοί.

Απαιτείται μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, αλλά με διαρκή παρακολούθηση της χρηστής διαχείρισης των αντίστοιχων δαπανών και όχι όπως συνέβη με τη “λίστα Πέτσα”.

Η κα Λινού μόλις χθες είπε ότι, αρκούσαν να έχουν παρθεί  μια σειρά μέτρα στα ΜΜΜ και στις αστικές συγκοινωνίες για να έχουμε γλυτώσει τουλάχιστον 3 χιλ νεκρούς.

Ο κος Μητσοτάκης έχει μετατρέψει την πανδημία σε θέμα οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η χθεσινή τοποθέτηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου αποτελεί μνημείο “αντιπολιτευτικής στάσης απέναντι στην αντιπολίτευση”

Το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα η κυβέρνηση έχει ευθύνη να επιμείνει και να ολοκληρώσει τις προσπάθειες  για να πείσει την κοινή γνώμη για τον εμβολιασμό και τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να λαμβάνονται.

Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν όλους τους έξυπνους τρόπους που χρειάζονται πάνω στην προσπάθεια αυτή, αν και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι , ελπίζω λίγοι, οι οποίοι τελικά δεν θα εμβολιαστούν.

Θα είναι λάθος όμως  αν στο τέλος υπάρξει μια τιμωρητική διάθεση απέναντι στους ανεμβολίαστους, γιατί  τότε πραγματικά χωρίζουμε την κοινωνία στα δύο.

Αυτό που χρειάζεται απέναντί τους είναι πειθώ και μόνο πειθώ. Να βγάλουμε το φόβο από μέσα τους ,απαντώντας με σαφήνεια στα ερωτήματά τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)