to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 08.11.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Επέτειος Πολυτεχνείου: Η ΕΛ.ΑΣ. κλείνει τα πανεπιστήμια και τα γεμίζει με αστυνομικούς

Χιλιάδες αστυνομικοί αναμένεται να βρίσκονται επί ποδός την ημέρα του Πολυτεχνείου ενώ και οι «αύρες» θα βρίσκονται στους δρόμους


Από επίδειξη αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας χαρακτηρίζονται τα μέτρα που διαρρέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι θα λάβει, μετά τη συνάντηση του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου με πρυτάνεις, αναφορικά με τις ημέρες εορτασμού του Πολυτεχνείου, την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι στα περσινά πρότυπα με χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός και τις «αύρες» στους δρόμους. Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «θα δοθεί έμφαση στους ελέγχους πριν από τον εορτασμό και κατά την προσέλευση του κόσμου στο Πολυτεχνείο, από ομάδες της Ασφάλειας και των άλλων αστυνομικών δυνάμεων».

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ αμέσως μετά τον εορτασμό «θα κλείσει το ίδρυμα και θα διασφαλιστεί για να μην παραμείνουν άτομα εντός ή να καταφύγουν εκ των υστέρων». Ταυτόχρονα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «θα κλείσουν και θα φρουρούνται τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα».

«Προφανώς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι φοιτητές έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού. Συμφωνήσαμε την πολύ στενή, ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία μας, ώστε ο εορτασμός αυτός να είναι ενωτικός και ειρηνικός. Η Ελληνική Αστυνομία θα συμβάλλει με υπευθυνότητα σε μέτρα τάξης, ηρεμίας και ασφάλειας για όλους τους πολίτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας τις ημέρες του εορτασμού, ώστε ο εορτασμός να γίνει με απόλυτη τάξη, ηρεμία, ειρήνη, με σεβασμό στα μέτρα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, που δυστυχώς συνεχίζεται, ώστε όλοι οι πολίτες να είναι ασφαλείς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην σύσκεψη από πλευράς πρυτανικών αρχών συμμετείχαν, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Μελέτης- Αθανάσιος Δημόπουλος, ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής και η αντιπρύτανης Ι. Χατζηγεωργίου, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Δημήτρης Μπουραντώνης, ο αντιπρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών Βασίλης Βλασταράς και οι πρυτάνεις του Παντείου Χριστίνα Κουλούρη, του Χαροκόπειου Μαρία Νικολαΐδη και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Κλανδής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)