to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 08.11.2021

Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε πολίτες και καταστηματάρχες να γίνουν «αστυνόμοι της υγείας» (!)

Ο πρωθυπουργός έκανε απευθείας ανάθεση τους ελέγχους για τα νέα μέτρα στους πολίτες και τους επιχειρηματίες, στη σύσκεψη που είχε σήμερα με εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης στο Μαξίμου


Με μια πρωτοφανή κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε πολίτες και επιχειρηματίες να πάρουν στα χέρια τους τη δημόσια υγεία και μάλιστα τους ανέθεσε τους ελέγχους για την εφαρμογή των νέων μέτρων στους πολίτες και τους καταστηματάρχες, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγχει την κατάσταση.

Με περισσή δόση ανεμελιάς ο πρωθυπουργός κάλεσε σε σύσκεψη, κατόπιν εορτής, εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης και τους είπε ευθέως ότι η εφαρμογή των μέτρων και η ανάσχεση του 4ου και πιο σφοδρού κύματος του κορωνοϊού είναι ευθύνη τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Νομίζω ότι όλοι δεχόμαστε ότι δεν μπορεί σε κάθε κατάστημα ή σε κάθε cafe να υπάρχει και από ένας ελεγκτής όσο εξαιρετική δουλειά και αν κάνει η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συνεπώς η υπόθεση της δημόσιας υγείας περνάει και στα δικά μας χέρια. Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά εκτός πραγματικότητας είπε στους εκπροσώπους των φορέων της εστίασης και του εμπορίου ότι απλώς τα νέα μέτρα τους προκαλούν «μια μικρή αναστάτωση» στη δουλειά τους.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε το αφήγημα της δήθεν επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας λέγοντας στους επιχειρηματίες της εστίασης και του εμπορίου ότι «τα δύσκολα ως προς την οικονομία τουλάχιστον πέρασαν χάρη στα 42 δισεκατομμύρια των πόρων που κινητοποιήθηκαν συνολικά σε όλα τα επίπεδα».

Και με αυτή την εκτός τόπου και χρόνου διαπίστωση περί των δυσκολιών της οικονομίας που πέρασαν τους έκανε και άλλη ανάθεση λέγοντάς τους «Είναι, λοιπόν, σημαντικό, η αγορά να ανταποκριθεί με τη σειρά της στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στις ανάγκες ανάπτυξης της ίδιας της επιχειρηματικότητας. Όπως έχω πει επανειλημμένα ο επίλογος της πανδημίας αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλή υπόθεση».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής και ο Διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης (πηγή: Αυγή).

Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει την μετάθεση των ευθυνών της στις πλάτες άλλων

H δήλωση του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση:

Αφού αδράνησε για μήνες, η κυβέρνηση μετακυλίει τώρα την ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας στους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στην εστίαση και στο λιανεμπόριο.

Στη σημερινή του συνάντηση με εκπροσώπους των δύο κλάδων, ο κ. Μητσοτάκης τους έψεξε ότι μια δική τους αμέλεια αρκεί για να στιγματιστούν οι επιχειρήσεις τους ως εστίες υπέρ μετάδοσης του κορονοϊού. Και όχι μόνο αυτό. Αγνόησε τα δίκαια αιτήματά τους για οικονομική στήριξη ενόψει των νέων μέτρων, με την δικαιολογία ότι τα δύσκολα στην οικονομία πέρασαν. Αυτό το έχει πει επανειλημμένως. Η πραγματικότητα όμως συνεχίζει να τον διαψεύδει: τα κρούσματα αυξάνονται και η πραγματική οικονομία είναι σε οριακή κατάσταση.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σοβαρευτεί και σταματήσει την μετάθεση των ευθυνών της στις πλάτες άλλων. Αλλιώς η χώρα μας θα συνεχίσει να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ τόσο σε υγειονομικό επίπεδο όσο και στην οικονομία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)