to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

NASA: Απεικόνιση των τυφώνων του Ατλαντικού της φετινής σεζόν

Η οπτικοποίηση των δεδομένων προετοιμάστηκε για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή - Διάσκεψη των Μερών (COP) 26. Η εποχή των τυφώνων του 2021 λήγει επίσημα στις 30 Νοεμβρίου.


Η παρακάτω ψηφιακή απεικόνιση των διαδρομών των τυφώνων και των τροπικών καταιγίδων της φετινής σεζόν, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021, προέρχεται από τον αλγόριθμο IMERG (Integrated Multi-satellitE Retrievals for GPM) της NASA - ένα προϊόν δεδομένων παρατήρησης βροχοπτώσεων από δορυφορικούς αισθητήρες.

Ο IMERG παρέχει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο εκτιμήσεις βροχόπτωσης -σε διαστήματα μισής ώρας σε ανάλυση ~10 km για ολόκληρη την υδρόγειο, βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση του κύκλου του νερού και των ακραίων καιρικών φαινομένων, και χρησιμοποιείται στη διαχείριση καταστροφών, στην παρακολούθηση ασθενειών, στη διαχείριση φυσικών πόρων, στην παραγωγή ενέργειας και την ασφάλεια τροφίμων.

Οι ρυθμοί βροχόπτωσης IMERG (σε χιλιοστά/ώρα) προβάλλονται στην απεικόνιση μαζί με δεδομένα νεφώσεων από σύνολο δεδομένων από το NOAA Climate Prediction Center, (CPC Cloud Composite και ηλεκτρικής δραστηριότητας καταιγίδων από το μοντέλο Αυτοματοποιημένης Πρόβλεψης Τροπικών Κυκλώνων (ATCF) του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων των ΗΠΑ(NHC).

Οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας (SST) εμφανίζονται επίσης στους ωκεανούς και προέρχονται από το σύνολο δεδομένων αισθητήρων πολύ υψηλής ανάλυσης (MUR) της NASA, το οποίο συνδυάζει δεδομένα από πολλούς γεωστατικούς δορυφόρους και δορυφόρους σε πολική τροχιά. Οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό και την ανάπτυξη τυφώνων, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να συνδέονται με πιο έντονες καταιγίδες.

Η οπτικοποίηση των δεδομένων προετοιμάστηκε για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή - Διάσκεψη των Μερών (COP) 26. Η εποχή των τυφώνων του 2021 λήγει επίσημα στις 30 Νοεμβρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)