to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 05.11.2021

Πολιτική

Γ. Ραγκούσης: Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των νέων κυβερνητικών μέτρων

Την αγωνία του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας σχετικά με τα νέα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων πολιτών και σε καταστήματα του λιανεμπορίου έφερε στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Β΄Πειραιά


Σε κατάθεση αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχώρησε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, Βουλευτής Β΄Πειραιά και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή το Δελτίο Τύπου  του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, στο οποίο οι εκπρόσωποί του επισημαίνουν ότι το εμπόριο και η εστίαση  καλούνται για μία ακόμα φορά  να πληρώσουν «το μάρμαρο» και να φορτωθούν στις πλάτες τους την ανυπαρξία της κυβέρνησης, αναμένοντας μάλιστα και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ως τονωτική ένεση της αγοράς. Ειδικότερα από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, ημέρα ισχύος των νέων μέτρων, καλούνται να γίνουν εκτός των υπολοίπων Υποδοχή και Ελεγκτές- Αστυνομικοί στα καταστήματά τους .Επιπλέον, η υποχέωση διενέργειας  Rapid test ( 10 ευρώ), για να την πρόσβαση στα καταστήματα, οδηγεί τους πολίτες σε διαδικτυακές αγορές, όπως και κατά τη διάρκεια των lockdown.  Τέλος, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις των φυσικών καταστημάτων στην ήδη πτωτική πορεία τους και πρέπει να βρει τρόπο η κυβέρνηση να καλύψει αυτήν την μείωση τζίρου που θα παρουσιάσουν τα φυσικά καταστήματα με μέτρα ενίσχυσης αυτών για την επιβίωσή τους.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τους κ.κ. Υπουργούς

Οικονομικών

Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: «Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας: ο εμπορικός κόσμος επανέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά με τις εξαγγελίες των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες από την Κυβέρνηση»

Ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το από 4/11/2021 με αρ. πρωτ. 917 Δελτίο Τύπου  του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, αναφορικά με τα νέα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων πολιτών και σε καταστήματα του λιανεμπορίου, το καταθέτει ως αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο Δελτίο Τύπου  ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας  επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

-Το εμπόριο και την εστίαση  για μία ακόμα φορά καλείται να πληρώσει «το μάρμαρο» και να φορτωθούν στις πλάτες τους την ανυπαρξία της κυβέρνησης, αναμένοντας μάλιστα και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ως τονωτική ένεση της αγοράς.

-Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 ημέρα ισχύος των νέων μέτρων καλούνται να γίνουν εκτός των υπολοίπων Υποδοχή και Ελεγκτές- Αστυνομικοί στα καταστήματά τους και φυσικά αυτό θα έχει αντίκτυπο στο ταμείο του καταστήματος.

-Rapid test ( 10 ευρώ), για να μπορέσει να επισκεφθεί ο καταναλωτής τα καταστήματα για αγορές. Με τον τρόπο αυτό τους «αναγκάζει» από την άνεση του καναπέ και χωρίς test να μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί το διαδίκτυο και να πραγματοποιήσει τις  αγορές του και να αναπτυχθεί για ακόμα μια φορά το διαδικτυακό εμπόριο, όπως και κατά την διάρκεια των lockdown.

- Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις των φυσικών καταστημάτων στην ήδη πτωτική πορεία τους και πρέπει να βρει τρόπο η κυβέρνηση να καλύψει αυτήν την μείωση τζίρου που θα παρουσιάσουν τα φυσικά καταστήματα με μέτρα ενίσχυσης αυτών για την επιβίωσή τους.

- Άλλο ένα βήμα για την εξαφάνιση της μικρής επιχείρησης, τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Νίκαια 5 Νοεμβρίου  2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)