to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 04.11.2021

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Εντατικολόγοι από την Αθήνα μετακινούνται στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης

Τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει την πανδημία με ημίμετρα, αποδεικνύει η απόφαση του υπουργείου Υγείας να μετακινήσει πέντε εντατικολόγους από νοσοκομεία της Αθήνας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης


Η απόφαση ελήφθη από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, ώστε να αποσυμφορηθεί από την πίεση το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θυμίζει πλέον εκείνη του περασμένου Οκτωβρίου, με τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, στην περιφέρεια της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα να βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση και με ασθενείς να μένουν εκτός ΜΕΘ.

Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει υπογράψει συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές, εκ των οποίων η μία είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις στον Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς, ενώ δεν υπάρχει νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα που να μην έχει ασθενείς διασωληνωμένους σε χειρουργικούς θαλάμους ή ΜΑΦ.

Η κυβέρνηση, που επέμενε ότι η πανδημία έχει λήξει επί μήνες, περνώντας μια εικόνα χαλάρωσης, τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά την νέα έκρηξη της πανδημίας προειδοποίησε ότι θα εφαρμοστούν «υποχρεωτικές διαδικασίες» στους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να τους πείσει να συμμετάσχουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια, που ψηφίστηκε σήμερα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)