to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 03.11.2021

Πολιτική

Ν. Παππάς: Οι επιστήμονες εισηγήθηκαν εξαίρεση των εκκλησιών από το μέτρο της επίδειξης τεστ ή αποτελεί πολιτική απόφαση; Ποιος, λοιπόν, τους προσβάλλει;

Τοποθέτηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις άδειες οδήγησης


«Θα καταθέσουμε τροπολογία, η οποία θα προβλέπει την επέκταση του μέτρου της επίδειξης τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Δεν μπορεί, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, όλη η Ελλάδα να μετρά νεκρούς με αγωνία και η Ν.Δ. να μετρά ψήφους», τόνισε ο Νίκος Παππάς, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις άδειες οδήγησης και τροπολογίας του υπουργείου Υγείας σε αυτό.

Όπως είπε στη συνέχεια, «ο κ. Πλεύρης μάς εγκάλεσε, με μία έπαρση που δεν ταιριάζει στις εξελίξεις, ότι δεν έχουμε προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και ενώ έχουμε τείνει, για μια ακόμα φορά, χέρι συνεννόησης, μας κατηγορεί για προσβολή των επιστημόνων». Συμπληρώνοντας αμέσως μετά: «Σας εισηγήθηκαν οι επιστήμονες να μην υπάρχει κανένας έλεγχος στις εκκλησίες; Ή αυτή η πρόταση εμπίπτει σε αυτό που είχε πει και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης, ότι δηλαδή οι αποφάσεις είναι πολιτικές; Ποιος προσβάλλει, λοιπόν, τους επιστήμονες;».

Ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών κατηγόρησε ακόμα τον κ. Πλεύρη για «απολύτως αταίριαστο με το κοινοβούλιο, το ύφος και την ένταση με την οποία απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο κόμμα μας συνολικά». Επεσήμανε ότι «δεν βλάπτει λίγη περίσκεψη».

Αναφερόμενος στο περιστατικό κατάρρευσης του γιατρού του νοσοκομείου της Λάρισας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, υπογράμμισε ότι «το ΕΣΥ καταρρέει με δική σας ευθύνη. Και στο πρόσωπο του γιατρού αποτυπώθηκε η κατάρρευση και της υποδομής και των ανθρώπινων πόρων».

Κλείνοντας τη σχετική του αναφορά, τόνισε ότι θα περίμενε «και από τους επιστήμονες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν αναλάβει το δύσκολο πεδίο της εκπροσώπησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, να μιλήσουν και να πουν τι πήγε στραβά. Διότι το τελευταίο μίλι που μας έλεγε ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τελειώσει ακόμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)