to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 03.11.2021

Κοινωνία

Στέλεχος της Ελληνικός Χρυσός καταδικάστηκε για ρύπανση και ζητάει με αγωγή 100.000 ευρώ από δημοσιογράφο του alterthess

Στην εξόντωση του Αlterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη και προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης δημοσιογραφίας, στοχεύει η αγωγή από στέλεχος της «Ελληνικός Χρυσός» - Ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ και απειλεί τη δημοσιογράφο με κράτηση ενός έτους.


 
Όπως γράφει η Αυγή:
 
Στην εξόντωση του συνεταιριστικού ειδησεογραφικού site Αlterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη καθώς και σε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης δημοσιογραφίας, στοχεύει η αγωγή που κατέθεσε στέλεχος της «Ελληνικός Χρυσός», με την οποία ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ και απειλεί τη δημοσιογράφο σε περίπτωση μη εκτέλεσης της όποιας αποζημίωσης με κράτηση ενός έτους.
 

Την αγωγή κατέθεσε το στέλεχος της «Ελληνικός Χρυσός» Ευστάθιος Λιάλιος, κατηγορώντας τη δημοσιογράφο και το συνεταιριστικό Αlterthess για παράνομη επεξεργασία προσωπικών του δεδομένων που σχετίζονται με ποινικές καταδίκες.

Όπου κατά τον ενάγοντα, η παράνομη επεξεργασία προσωπικών του δεδομένων είναι η δημοσίευση ρεπορτάζ σχετικά με την καταδίκη του ίδιου αλλά και ενός δεύτερου υψηλόβαθμου στελέχους της «Ελληνικός Χρυσός» σχετικά με ρύπανση των επιφανειακών υδάτων και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της ΒΑ Χαλκιδικής μέσα από μια σειρά παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 

Όπως αναφέρει το Αlterthess είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της «Ελληνικός Χρυσός» προχωρά σε αγωγή ευθέως κατά δημοσιογραφικού μέσου και δημοσιογράφου με υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις για δημοσίευμα που αναφέρει τα γεγονότα όπως έγιναν καθώς και τους πρωταγωνιστές τους.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για προσπάθεια εκφοβισμού του μέσου μας, που ασχολείται εδώ και χρόνια με ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό ζήτημα, σπάζοντας το φράγμα της σιωπής που έχουν δημιουργήσει, με το αζημίωτο, συστημικά ΜΜΕ» σημειώνει το Αlterthess, επισημαίνοντας ότι η αγωγή συνιστά ξεκάθαρη επίθεση συνολικά στην ελευθερία του Τύπου χρησιμοποιώντας τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων σε μία δημόσια και ανοιχτή δίκη.

Επισημαίνεται ότι οι παραβιάσεις για τις οποίες καταδικάστηκαν τα δυο στελέχη της «Ελληνικός Χρυσός» έχουν βεβαιωθεί και από την Επιθεώρηση Μεταλλείων της Περιφέρειας, ενώ τα δυο στελέχη της «Ελληνικός Χρυσός», έχουν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ρύπανσης από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)