to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 01.11.2021

Οικονομία

Κλείνουν την Γ' ΔΟΥ Πατρών - Έντονη ανησυχία εκφράζουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ο Κ. Μάρκου και η Σία Αναγνωστοπούλου θυμίζουν ότι οι βουλευτές ΝΔ του νομού είχαν παλιότερα εκφράσει αντιρρήσεις όταν ακούγονταν σχετικές φήμες, και επισημαίνουν: «Είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοι της ΝΔ θα πράξουν ό,τι απαιτείται στην κατεύθυνση αυτή και θα αποδείξουν ότι δεν αναδεικνύουν θέματα ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκεται το κόμμα τους. Αναμένουμε λοιπόν τις εύλογες αντιδράσεις τους»


Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου, για την κατάργηση της Γ’ ΔΟΥ Πατρών:

Είναι γνωστό ότι στη χωρική αρμοδιότητα της Γ΄ ΔΟΥ Πατρών, υπάγονται τα δύο από τα τέσσερα διαμερίσματα της Πάτρας και το 50% του τέταρτου διαμερίσματος, ο Δήμος Ερυμάνθου και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας. Η Γ΄ ΔΟΥ Πατρών εξυπηρετεί 200.000 φορολογούμενους συμπολίτες μας, ενώ ταυτόχρονα παραλαμβάνει και διαχειρίζεται σε ετήσια βάση 110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και σημαντικά Νομικά Πρόσωπα, όπως ο Δήμος Πατρέων, το Λιμάνι Πάτρας, η Βιομηχανική Περιοχή Πατρών με δεκάδες βιομηχανικές επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και ορισμένες με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, το Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κ.ά. όπως επίσης, τα Δικαστήρια, η πλειονότητα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων, οι Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, με την πλειονότητα των αγροτών της Αχαΐας κ.ά.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία, προκαλεί εντύπωση και έντονη ανησυχία η απόφαση της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε στην από 19.10.2021 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ με αριθμό 4984/27.10.2021, για την παύση λειτουργίας της Γ’ ΔΟΥ Πατρών και τη συγχώνευσή της στην Α’ ΔΟΥ Πατρών, με την αιτιολογία ότι έτσι θα διασφαλισθεί τάχα η εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία αυτών των ΔΟΥ και θα ενισχυθούν και άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, με στόχο την δήθεν εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Τα νέα λοιπόν για την Π.Ε. Αχαΐας και σε αυτόν τον τομέα είναι εξαιρετικά δυσάρεστα. Η Αχαϊκή κοινωνία θυμάται καλά το ενδιαφέρον των τοπικών Βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τους στη Βουλή, το 2018, εξέφραζαν την αγωνία τους και τα παράπονά τους για τις φήμες που διέρρεαν τότε για την κατάργηση της Γ’ ΔΟΥ Πατρών, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν στους σχεδιασμούς της. Οι ερωτήσεις αυτές και τα επιχειρήματα που περιέχουν περί «υδροκέφαλων υπηρεσιών», αλλά και τα αιτήματα να «ληφθούν υπόψη άλλα, εξίσου σημαντικά, κριτήρια όπως το πληθυσμιακό καθώς και της ορθής και λειτουργικής κατανομής των οικονομικών υπηρεσιών», αποτελούν μια καλή και στέρεη βάση για να τροποποιηθεί η απόφαση της παρούσας κυβέρνησης.

Είμαστε σίγουροι ότι οι συνάδελφοι της ΝΔ θα πράξουν ό,τι απαιτείται στην κατεύθυνση αυτή και θα αποδείξουν ότι δεν αναδεικνύουν θέματα ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκεται το κόμμα τους. Αναμένουμε λοιπόν τις εύλογες αντιδράσεις τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)