to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 30.10.2021

πηγή: Sport24.gr

Αθλητισμός

Καρεμπέ: Είχαν βάλει τον προπάππου μου σε κλουβί σε ζωολογικό κήπο

Ο Κριστιάν Καρεμπέ σε συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο προχώρησε σε μια σοκαριστική αποκάλυψη, καθώς ο προπάππους του πήγε στο Παρίσι για να συναντήσει μέλη της κυβέρνησης το 1931, αλλά τελικά τον έκλεισαν στο ζωολογικό κήπο. Το ίδιο συνέβη και σε ζωολογικό κήπο στο Αμβούργο.


Ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει αναφερθεί πολλές φορές σε όσα συνέβησαν στην οικογένειά του, οι οποίοι ζούσαν στη Γαλλία προερχόμενοι από τη Νέα Καληδονία, παλιά κτήση των Γάλλων αποικιοκρατών. Αυτή τη φορά ο παλαίμαχος μέσος και νυν σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, προχώρησε σε μια ακόμα συγκλονιστική αποκάλυψη για το παρελθόν των προγόνων του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη γερμανικό μέσο "ndr" ο Γάλλος αποκάλυψε ότι ο προπάππους του, Γουίλι Καρεμπέ και άλλοι 100 άνδρες από τη Νέα Καληδονία μεταφέρθηκαν στο Παρίσι με την αιτιολογία ότι θα είναι οι εκπρόσωποι της χώρα τους σε μια αποικιακή έκθεση και ότι στο ίδιο πλαίσιο θα συναντηθούν με μέλη της Γαλλικής Κυβέρνησης.

Όπως όμως ο Καρεμπέ συμπλήρωσε στη συγκλονιστική εξιστόρησή του, ο προπάππους του και οι άλλοι άνδρες γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι τους μετέφεραν σε ζωολογικό κήπο στο Παρίσι και τους παρουσίαζαν σαν κανίβαλους. Φυσικά το τραγικό συμβάν τους δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια τους οδήγησαν σε ζωολογικό κήπο στο Αμβούργο, με τον Καρεμπέ να αφηγείται πως "ένιωσαν σαν σκλάβοι, ήταν σκληρό για εκείνους".

Το τι έκαναν κλεισμένοι στο σιδερένιο κολαστήριό τους είναι ακόμη πιο σοκαριστικό: "Για πολλές ώρες την ημέρα, οι Κάνακ (σ.σ ο προπαππούς του και οι σύντροφοί του) έπρεπε να κάνουν επιδείξεις με τα δόρατα, να χορεύουν και να ντύνονται ελάχιστα, ακόμα και όταν έβρεχε".

Ο Καρεμπέ αναφέρθηκε και στα όσα άκουσε όταν αγωνιζόταν με την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Ο Καρεμπέ επέλεξε να μένει σιωπηλός την ώρα της "Μασσαλιώτιδας" (σ.σ. εθνικός ύμνος της Γαλλίας) για να τονίσει τη μοίρα που είχε ο προπάππους του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)