to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:14 | 28.10.2021

Κοινωνία

Οι κοπέλες με τις λευκές μάσκες: οι συγκλονιστικές στιγμές μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Μία μεγάλη αγκαλιά η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τις φίλες της οι οποίες σε ένδειξη συμπαράστασης φορούσαν λευκή μάσκα


Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι έστειλαν φίλες της. Μετά το πέρας της δίκης και της ανακοίνωσης της 15ετους κάθειρξης της Έφης Κακαράντζουλας, φορώντας λευκή μάσκα στάθηκαν πλάι στην Ιωάννα που έκανε δηλώσεις.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανώς συγκινημένη τις αγκάλιασε και σημείωσε ότι οι φίλες της με αυτήν την κίνηση πέρασαν το μήνυμα ότι βρίσκονται στο πλευρό της.

«Είναι ένας τρόπος να μου συμπαρασταθούν και να περάσουν το μήνυμα ότι είναι μαζί μου και ότι ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση μου» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική μάσκα που φορά η 37χρονη αποτυπώνει τον Γολγοθά που περνά προκειμένου να επουλώσει κατά το δυνατόν τις πολλές σοβαρές βλάβες που προκάλεσε το βιτριόλι.

«Η μάσκα που φορά είναι για τη θεραπεία. Πιέζει τις ουλές και χρησιμοποιείται στους ασθενείς με εγκαύματα, όταν το δέρμα τους αρχίζει να επουλώνεται» είχε εξηγήσει πρόσφατα η Μαρία Καλοφώνου διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό της Ιωάννας.

«Οι κακοποιημένες γυναίκες να βρουν στο πρόσωπό μου την ελπίδα»

Απόλυτα ικανοποιημένη με την απόφαση του δικαστηρίου για κάθειρξη 15 ετών στην 37χρονη Έφη Κακαράντζουλα αναφορικά με την επίθεση με βιτριόλι δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι με την εν λόγω δικαστική απόφαση, βρίσκει δύναμη να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της υγείας της.

Παράλληλα, η Ιωάννα ευχαρίστησε δημόσια εκτός από την δικαιοσύνη και την ΕΛ.ΑΣ., όσους ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλάι της όπως τους δικηγόρους της, τους γιατρούς της, την οικογένειά της, τους φίλους της και «ιδιαίτερα όλο τον κόσμο γιατί ήταν σημαντικός σύμμαχος για εμένα. Μου έδωσε κουράγιο και δύναμη η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί, για να συνεχίσω να αγωνίζομαι».

«Ελπίζω οι κακοποιημένες γυναίκες, να βρουν στο πρόσωπό μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να μάχονται για τα δικαιώματά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον το χρειαστεί», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Είναι μία επιτυχία της δικαιοσύνης η απόφαση. Νομίζω ότι δεν θα αλλάξει ούτε στο εφετείο παρότι η κατηγορούμενη προσπάθησε να βγάλει όλο τον κόσμο ψεύτες», δήλωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, αναφορικά με τις καταθέσεις των γιατρών, των πραγματογνωμόνων και των υπολοίπων μαρτύρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)