to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:28 | 25.08.2013

Οικονομία

Σόιμπλε: Αποκλείει εκ νέου κούρεμα του ελληνικού χρέους

Συνέχισαν και σήμερα οι προειδοποιήσεις ανώτατων Γερμανών αξιωματούχων κατά ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και νέο πακέτο βοήθειας οι οποίες αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble δήλωσε σήμερα ότι απορρίπτει την απομείωση του ελληνικού χρέους, ενώ σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα ένας δημόσιος διάλογος για το θέμα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"(Ένας τέτοιος διάλογος) θα οδηγούσε σε αναζωπύρωση της κρίσης εμπιστοσύνης στο ευρώ, κάτι που έχουμε ξεπεράσει", δήλωσε ο Schaeuble στο περιθώριο μιας εκδήλωσης της γερμανικής κυβέρνησης. 

Αν και απέκλεισε το κούρεμα, σημείωσε ότι η προοπτική ενός νέου πακέτου βοήθειας είναι "εξαιρετικά πιθανή". 

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank επίσης απέρριψε την ιδέα ενός κουρέματος στο ελληνικό χρέος.

"Μια απομείωση του χρέους, η οποία θα μας οδηγήσει να αντιμετωπίσουμε ακριβώς την ίδια κατάσταση σε πέντε χρόνια, θα ήταν αντιπαραγωγική και θα έστελνε το λάθος σήμα στις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια", δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Jens Weidmann σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει η ίδια η χώρα, πρόσθεσε ο Weidmann.

"Η νέα βοήθεια από μόνη της δεν θα δημιουργήσει ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ή βιώσιμα δημόσια οικονομικά", σημείωσε. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Philipp Roesler  δήλωσε ότι είναι η λάθος στιγμή για να γίνει μια συζήτηση για το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα. 

"Περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2014... και μέχρι τότε χρειάζεται μόνο να συζητάμε αν οι μεταρρυθμίσεις που βλέπουμε είναι στη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο Roesler.

Πηγή: capital.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)