to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 25.10.2021

Πολιτική

Απαράδεκτη παρέμβαση, με την έρευνα σε εξέλιξη: «Ξέπλυμα» Γεωργιάδη στους αστυνομικούς του Περάματος

«Απολύτως δικαιολογημένους» κρίνει τους χειρισμούς των αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επιστρατεύοντας ως επιχείρημα τη διατύπωση ότι «το αυτοκίνητο που εμβολίζει θεωρείται φονικό όπλο, οπότε απολύτως δικαιολογείται η άμυνα των αστυνομικών. Έπρεπε να το καταδιώξουν», όπως είπε στον ΣΚΑΪ.


Ο υπ. Ανάπτυξης έσπευσε να προσθέσει - προκαταλαμβάνοντάς το αποτέλεσμα - ότι «τι έγινε σωστά και τι όχι» θα το κρίνει η πειθαρχική διαδικασία, η οποία «ορθώς» διετάχθει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα απέρριψε τις κατηγορίες για αστυνομική προκατάληψη απέναντι στους Ρομά, λέγοντας πως «είναι πολύ άδικο να τοποθετείται το περιστατικό επί ρατσιστικής βάσεως, διότι ήταν αδύνατο μέσα στην νύχτα οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο και τι καταγωγής ήταν».

«Αν η πρόθεση των αστυνομικών ήταν ανθρωποκτόνος θα είχαν σκοτωθεί και οι 3 που βρίσκονταν στο όχημα. Ο αριθμός των πυροβολισμών,-38 σφαίρες, δείχνει ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση», είπε ακόμα ο υπ. Ανάπτυξης, κάνοντας το άσπρο μαύρο και αντιστρέφοντας το πραγματικό γεγονός ότι 7 αστυνομικοί «γάζωσαν» ένα εγκλωβισμένο αυτοκίνητο με 3 άοπλους επιβάτες.

Σχετικά με την πληροφορία ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν εντολές να σταματήσουν την καταδίωξη και δεν το έκαναν ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι αν ο αστυνομικός κρίνει ότι ένα όχημα είναι επικίνδυνο «οφείλει» να το καταδιώξει. Επίσης εξέφρασε την αμφιβολία του ότι υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας που θα έδινε μια παράνομη, όπως την χαρακτήρισε, εντολή, συμπαρατασσόμενος με όσα νωρίτερα δήλωσε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έφτασε μάλιστα να εκφράσει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από καιρό, «δείχνει τη συμπαράσταση του στην αστυνομία», αναφερόμενος μάλλον στο hashtag #με_την_Αστυνομια που «τρεντάρει» στο twitter, γεμάτο εμετικές αναρτήσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)