to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:58 | 24.10.2021

Κοινωνία

Ασπρόπυργος: Σοβαρά επεισόδια για το θάνατο του 20χρονου

Με αφορμή τον θάνατο 20χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά


Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στον Ασπρόπυργο από ομάδα Ρομά, που διαμαρτύρονταν για το θάνατο του 20χρονου από αστυνομικές σφαίρες τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα, επεισόδια προκλήθηκαν μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομικών στα Μέγαρα.

Η καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 20χρονος Ρομά από αστυνομικά πυρά, έχει προκαλέσει την οργή της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά, που ζητούν δικαίωση, κατηγορώντας την αστυνομία για «ρατσιστικό έγκλημα».

Με τους επτά συλληφθέντες αστυνομικούς να παραμένουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ, το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκαν επεισόδια στον Ασπρόπυργο, με τους Ρομά να κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους για τον θάνατο του 20χρονου. 

Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στο ύψος του Ασπρύπυργου που είχε κλείσει, λόγω της συγκέντρωσης νωρίτερα. 

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με Ρομά να έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και να «παίζουν» πετροπόλεμο με την Αστυνομία. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για καμένο αυτοκίνητο της Αττικής Οδού.

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά απάντησαν οι αστυνομικοί, ενώ στην περιοχή επιχειρούσε και η Αύρα.

Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Μέγαρα, όπου έληξαν μετά από λίγη ώρα.

Ρομά έβαλαν φωτιές στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας
Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, Ρομά έκλεισαν τον κόμβο της Τεγέας στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, βάζοντας φωτιές, καίγοντας λάστιχα πάνω στο δρόμο και κάτω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο σημείο αυτό.

Η αστυνομία κατάφερε – δίχως να σημειωθούν επεισόδια – να απωθήσει τους Ρομά, οι οποίοι έκλεισαν την εθνική οδό για 45 λεπτά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)