to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 25.08.2013

Κοινωνία

Πολύ άσχημο ξεκίνημα του σχεδίου «Δημοκήδης» - Αλαλούμ στο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» στην πρώτη του μερική εφημερία

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στο ΓΝ Πατησίων για την τραγική κατάσταση που επικράτησε στο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» στην πρώτη του μερική εφημερία, σύμφωνα με το σχέδιο «Δημοκήδης», στις 22/8/13


Πολύ άσχημο ξεκίνημα του σχεδίου «Δημοκήδης» - Αλαλούμ στο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» στην πρώτη του μερική εφημερία στις 22/8/13  

     

Την Πέμπτη 22/8/13 που ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου «Δημοκήδης» αποκαλύφθηκε για πολλοστή φορά η ανευθυνότητα, ανικανότητα και επικινδυνότητα των κυβερνόντων. Σύμφωνα με το σχέδιο στην Αθήνα σταμάτησε η εφημερία και κάθε εισαγωγή στα ΓΝ Πατησίων, ΓΝ Πολυκλινική , ΓΝ Δυτικής Αττικής, έπαψε να κάνει γενική εφημερία το «Αμαλία Φλέμιγκ» και ετέθει για πρώτη φορά σε μερική εφημερία από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ το ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι». Υπενθυμίζουμε ότι το 300 κλινών ευρισκόμενο στην Κάτω Κηφισιά ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι», πραγματοποιούσε μέχρι την αποφράδα Δημοκήδειο ημέρα πρωινές εφημερίες ανά τετραήμερο από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι. Επίσης οτι για να στελεχωθεί έχουν μέχρι τώρα κλείσει από τους ταλιμπάν του μνημονίου 3 νοσοκομεία (1ο ΙΚΑ, 7ο ΙΚΑ, ΓΝ Πατησίων με συνολικά 400 κλίνες) που μέχρι πριν 2 χρόνια εφημέρευαν πλήρως. Με έκπληξη μάθαμε ότι για τις ανάγκες αυτής της μερικής εφημερίας μετέβησαν εκτάκτως στο ΓΟΝΚ από το ΓΝ Πατησίων για να κάνουν βάρδια 3 μεσημέρι με 11 βράδυ, 1 τραυματιοφορέας και 2 νοσηλεύτριες, μετά το τέλος της πρωινής τους εργασίας στο ΓΝ Πατησίων. Εργάστηκαν δηλαδή για 16 συνεχείς ώρες, κάτι πρωτοφανές για τα εργασιακά δεδομένα των νοσηλευτών του ΕΣΥ. Πληροφορηθήκαμε από εργαζομένους του ΓΟΝΚ ότι αυτό συνέβει και με νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους του ΓΟΝΚ οι οποίοι ομοίως εργάστηκαν συνεχώς 16 ώρες! Και όλα αυτά χωρίς να είναι γνωστή έστω από την προηγούμενη ημέρα η επέκταση των ωρών εφημερίας, ώστε να έχουν τροποποιηθεί τα αντίστοιχα προγράμματα. Από το αλαλούμ βέβαια δεν ξέφυγαν και οι γιατροί αφού μάθαμε οτι πραγματοποιήθηκε μέχρι και εφημερία τομέα για τα επείγοντα της Χειρουργικής από ειδικευόμενο Ορθοπεδικό! Μάλιστα όταν ειδικευόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση και ενημέρωσαν με fax τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας και συνδικαλιστικούς φορείς, δέχθηκαν τις «νουθεσίες» Διευθυντών «να βάλουν πλάτη για το ΓΟΝΚ και να μην τους ενδιαφέρει αν η νοσηλεύτρια που τους βοηθάει δουλεύει σερί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ». Όμορφος κόσμος μνημονιακός ανθρωποφαγικά πλασμένος. 

Απαιτούμε από τα Σωματεία του ΓΟΝΚ και του ΓΝ Πατησίων, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ :

1) να καταγγείλουν τα παραπάνω και να είναι σε πλήρη εγρήγορση ώστε να μην επαναληφθούν στις επόμενες εφημερίες του ΓΟΝΚ (π.χ. τη Δευτέρα 26/8/13)

2) να διερευνήσουν άμεσα τις πιθανές ευθύνες για τα προαναφερθέντα, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΟΝΚ ο οποίος τυγχάνει μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της εκτελούσας χρέη Διευθύνουσας στο ΓΟΝΚ η οποία τυγχάνει Αντιπρόεδρος του Σωματείου του ΓΝ Πατησίων. Είναι προφανές ότι δεν έχουν θέση σε κανένα συνδικαλιστικό φορέα, αν ευθύνονται με αποφάσεις ή παραλείψεις τους στα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο ΓΟΝΚ στις 22/8/13.  

Στον υπουργό δεν έχουμε να πούμε τίποτα (ικανός είναι μόνο να μας προτείνει on camera να στοιχηματίσουμε για κάτι), σε διοικητές και λοιπούς παρατρεχάμενους υπενθυμίζουμε τα περί εκθέσεως ασθενών σε κίνδυνο (τα έχουν ξανακούσει), τους εργαζόμενους τους καλούμε «να βάλουν πλάτη» για την ανατροπή του μνημονίου και να μην παραμυθιάζονται από πολιτικούς απατεώνες και για τον επιφανή γιατρό της αρχαιότητας Δημοκήδη εκφράζουμε τη λύπη μας για τη δυσφήμηση του ονόματός του από τους μνημονιακούς ταλιμπάν. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ               

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)